El Temporada Alta estrena 'Amore', un muntatge que combina música i poesia a ritme de fado

L'obra, dirigida pel dramaturg italià Pippo Delbono, es veurà demà al Teatre Municipal de Girona

El Temporada Alta estrena 'Amore', una obra teatral que combina la poesia i la música amb una forta inspiració portuguesa. El projecte està dirigit pel dramaturg italià Pippo Delbono, el qual ha volgut fer una recerca sobre l'amor en aquest espectacle, en un moment on tothom "està molt aïllat", segons ha expressat ell mateix en una roda de premsa aquest divendres.

L'obra narra un viatge musical i líric a través d'un paisatge extern, entre Portugal, Angola i Cap Verd, així com una exploració interior dels sentiments humans, tot unit gràcies a la música del fado, que s'intercala amb les veus dels cantants. L'obra es podrà veure aquest dissabte al Teatre Municipal de Girona.

La poesia escènica és un element que pren molta importància en l'espectacle de la companyia de Delbono, en aquest cas, es fa referència a les paraules dels grans poetes històrics del fado. El director italià aposta per la unió de música, veus i imatges a l'escenari, a mig camí entre la vida i el somni.

El projecte va néixer de la trobada i l'amistat entre Pippo Delbono i el productor de teatre Renzo Barsotti, el qual fa anys que viu i treballa a Portugal. El desig de fer junts una obra sobre aquest país va ser el punt de partida d''Amore', valent-se de les paraules de poetes com Carlos Drumming, Maria Rilke, Jaceques Prévert o Eugenio De Andrade.

La música pren el paper de guia del ritme de l'obra, fent passar d'una cercavila a una 'tableau vivant' o una processó lenta, mentre es construeix a l'escenari una imatge que va canviant de colors d'acord amb la melodia.

Escenari

L’obra s’interpreta dalt d’un escenari buit, on només hi ha un arbre al principi doblegat pel vent. El fons, les ombres es projectaran sobre un fons vermell d’amor, sang i passió. La pintura de llum i foscor, sons i silenci, moviments i quietud seran els protagonistes d’Amore. 

Dolly Albertin, Gianluca Ballarè, Margherita Clemente, Ilaria Distante, Aline Frazão, Mario Intruglio, Pedro Jóia, Nelson Lariccia, Gianni Parenti, Miguel Ramos, Pepe Robledo, Grazia Spinella i el mateix Pippo Delbono conformen l’elenc d’Amore.