Tots els assistents al sopar de campanya exculpen Torramadé de fer tocaments

L'advocat de l'exassessora demana un buidatge dels missatges de mòbil enviats les setmanes posteriors

La resta d'assistents al sopar d'inici de campanya han exculpat l'expresident de la Diputació de Girona i alcalde de Salt, Jaume Torramadé, dels suposats abusos sexuals dels quals l'acusa l'exassessora Minerva Amador.

Entre els comensals que han declarat aquest dimecres al jutjat d'instrucció hi ha l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, i el regidor de Salt Robert Fàbregas, a qui Amador deia que havia confessat els tocaments quan la portava en cotxe cap a casa havent sopat. "Diu que no van parlar de res relacionat amb tocaments", ha assegurat l'advocat de Torramadé, Manel Mir. El lletrat d'Amador, Quim Bech de Careda, demanarà els missatges de mòbil que els assistents al sopar es van enviar aquells dies.

Només falta que declari un dels assistents al sopar, l'exregidor de CiU a Salt (Gironès) Daniel Navarro, que no ha pogut fer-ho avui perquè està fora del país. Tots els altres han exculpat Jaume Torramadé i han assegurat que no van veure res estrany i, ni molt menys, que l'expresident de la Diputació fes tocaments libidinosos a Minerva Amador.

En total, han declarat davant el jutge d'instrucció deu assistents al sopar. Sis d'ells ho van fer dilluns i aquest dimecres han passat pel jutjat dos membres de CiU de Salt, Anna Coll i Marc Martínez, l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, i també el tinent d'alcalde de Salt Robert Fàbregas.

Minerva Amador va explicar a la seva denúncia que després del sopar Robert Fàbregas la va portar a casa en cotxe i que, durant el trajecte, van estar parlant dels tocaments que havia sofert aquella nit. "Ha dit que no van dir ni una paraula d'això i que van parlar d'altres temes", ha explicat el lletrat de Torramadé, Manel Mir. Tampoc va veure res estrany, segons ha explicat davant del jutge, l'alcalde de Bescanó i vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy.

Missatges, trucades i 'whatsapp'

L'advocat de Minerva Amador, Joaquim Bech de Careda, ha recordat que té intenció de demanar un buidatge dels telèfons de tots els assistents al sopar per veure els missatges, trucades i 'whatsapp' que es van fer aquella nit i les setmanes següents. Bech de Careda recorda que totes les persones que han declarat són del cercle més proper a Torramadé i insinua que potser no han dit tota la veritat.

Per això, vol veure tots els missatges de text que es van creuar aquells dies per determinar si van parlar sobre els suposats tocament i si es pot acreditar amb els 'sms' i 'whatsapp' que van existir.

"Que ho demani, nosaltres estem molt tranquils", ha afirmat Manel Mir que assegura que no temen que aquests missatges puguin inculpar Torramadé. Mir ha recordat que tots són polítics i que estaven en campanya electoral i que, per tant, segur que es van enviar molts missatges entre ells.

Les declaracions de testimonis del cas no acaben aquí. El jutge ha citat a declarar a principis de maig el cap de protocol de la Diputació de Girona, Josep Maria Amargant, i l'exassessor d'Unió Fidel Rincón que suposadament van fer de mitjancers entre Amador i Torramadé per arribar a un acord econòmic i evitar que el cas sortís a la llum pública. També declararan dos testimonis més.

Paral·lelament als suposats abusos sexuals, un altre jutjat de Girona també està instruint la causa contra Amador per un presumpte delicte d'extorsió.

Inici del conflicte

L'origen de les denúncies creuades es remunta al sopar d'inici de campanya electoral, el passat 8 de novembre, que l'agrupació local de CiU de Salt va fer a un restaurant de Girona. Durant el transcurs del sopar, segons la denúncia d'Amador, l'expresident li hauria fet tocaments íntims sota la taula sense el seu consentiment. A partir d'aquí, les versions són contradictòries.

Per una banda, Torramadé assegura que l'exassessora li va fer xantatge i li va demanar 50.000 euros -en forma d'indemnització pels dos anys i mig de contracte que li quedaven- a canvi de no denunciar-lo. Per l'altra banda, Amador assegura que va ser el mateix Torramadé qui va ordenar a persones de la seva confiança que iniciessin una negociació amb l'exassessora per comprar el seu silenci.