L'N-II es va desfer de 4.000 camions el primer dia de prohibició

Santi Vila assegura que el Govern ha presentat a Foment "alternatives de finançament" pel desdoblament de la carretera

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha xifrat en 4.000 els camions de gran tonatge que van deixar de passar per la N-II a les comarques gironines només durant el primer dia d'aplicació de la prohibició de pas per aquest tram. Vila, ha expressat la seva satisfacció per aquesta primerenca estadística, que, tal i com ha reconegut, ha "superat les expectatives" del departament, donat que s'esperava desviar cap a l'autopista "uns 2.500 camions".

Vila, a més, ha destacat "el benefici" que suposa que per l'aplicació d'aquesta mesura tindran "els veïns de Bàscara que havien de patir el pas de 4.000 camions al dia per sota de casa". La diputada gironina de CiU Dolors Rovirola ha preguntat al conseller, durant la sessió de control al Govern al ple del Parlament d'aquest dimecres al matí, per la valoració de l'aplicació de la prohibició que ha fet el departament.

En resposta a la diputada, Santi Vila ha admès que les primeres xifres parlen d'un "èxit compartit", i ha aprofitat per agrair "la comprensió" del sector del transport. "El projecte que hem de continuar mantenint és el de reivindicar tots junts el desdoblament de la carretera", ha sentenciat el conseller.

En aquest sentit, Vila ha volgut referir-se explícitament a les expectatives que el departament té dipositades en la possibilitat que les obres de desdoblament acabin després de tants anys en projecte. "Ens en podem fiar del ministeri de Foment? La resposta és subjectiva", ha dit, tot manifestant el seu moderat optimisme en aquesta qüestió.

Ha estat aleshores quan el conseller ha explicat que el seu departament va posar sobre la taula del ministeri "alternatives de finançament que creiem que podrien precipitar els fets". Per Vila, que Foment hagi col·laborat en la prohibició del pas de camions de gran tonatge és ja una mostra de bona voluntat per part del ministeri, i això li fa pensar que no té -al menys de moment- motius per "dubtar de la presumpció de bondat de Foment". "Tot això sortirà bé si anem tots a una", ha conclòs el conseller.