Rocío Molina explora sobre el desig i el plaer amb 'Vuelta al uno'

El Temporada Alta estrena el tancament de la trilogia dedicada a la guitarra de l'artista malaguenya

L'artista malaguenya Rocío Molina estrenarà a Catalunya 'Vuelta al uno' aquest diumenge al Canal de Salt (Gironès), dins de la programació del Temporada Alta. En aquest espectacle, Molina mostrarà dalt de l'escenari el desig i el plaer només amb l'acompanyament del guitarrista Yerai Cortés.

La malaguenya ha recordat que 'Vuelta al uno' és l'últim dels espectacles de la trilogia que dedica a la guitarra i en aquest cas vol mostrar un espectacle on "no tots els compassos estan ben remats, però després et treus uns temps de la butxaca i no passa res". Rocío Molina ha recordat que abans de la trilogia estava "òrfena de creativitat i il·lusió" i al llarg dels tres espectacles ha mostrat les fases que ha viscut creant-los.

Rocío Molina presentava el primer dels espectacles basats en la guitarra el 2020 a Temporada Alta. Es tractava de 'Al fondo de riela (Lo otro de Uno)'. Un any més tard estrenava la primera part de la trilogia, 'Inicio (Uno)' i aquesta tardor la malaguenya porta el tancament amb 'Vuelta a Uno'. Molina ha alertat que en aquest viatge pel món de la guitarra ha volgut centrar-se en "el despertar del desig". Un tipus de desig "molt llaminer" que es basa en "el consum ràpid".

Rocío Molina ha comparat aquest espectacle amb prendre's una ampolla de vi i l'embriaguesa que aquesta pot generar, però també intenta mostrar "les conseqüències" del consum ràpid d'aquest desig.

Per mostrar aquesta mostra de plaer i desig, Rocío Molina estarà acompanyada del guitarrista Yerai Cortés. De fet, la ballarina ha remarcat que tenia ganes de tornar a tocar amb aquest guitarrista perquè surt de "l'esclavitud" que viuen els guitarristes a dia d'avui en el temps de les composicions. Amb 'Vuelta a Uno' l'artista malaguenya ballarà al ritme de Cortés amb un punt d'improvisació. "No tots els compassos estan ben remats, però després et treus un temps de la butxaca i no passa res", ha avisat Molina.

De fet, la coreògrafa ha assegurat que Yerai Cortés és "expert en jugar" amb la música i en aquest espectacle, Rocío Molina li segueix el joc. Segons l'artista, la trilogia tracta diversos moments que ella mateixa ha viscut arran d'una "crisi de creativitat". En aquest sentit, Rocío Molina ha detallat que hi ha un espectacle "més fosc" i amb 'Vuelta a Uno' es busca "l'espurna" de la guitarra.

'Vuelta a Uno' es podrà veure aquest diumenge a les sis de la tarda al Canal de Salt (Gironès), en el que serà l'estrena a Catalunya.