El 'Temps de Flors' incorpora la Rambla i el Pont de les Peixateries Velles

La cita aposta per les noves tecnologies amb la convocatòria d'un concurs d'Instagram i la incorporació de codis QR

L'exposició floral de Girona arriba a la 58ena edició. Avui s'ha fet la presentació de la programació que l'ajuntament ha preparat per als dies de l'11 al 19 de maig. El repte d'aquest any és incorporar nous espais i activitats però mantenint el pressupost de l'edició anterior. El cost total de l'exposició és de 365.000 euros, dels quals l'ajuntament n'aporta 200.000.

La cita d'enguany presenta un total de 145 espais florals, dotze espais més que en l'edició anterior. Entre aquestes incorporacions destaquen els muntatges que es podran veure a la Rambla de la Llibertat, el Claustre de Sant Pere de Galligants o el Pont de les Peixateries Velles, espais que es recuperen. També s'incorporen dos projectes als barris de Vista Alegre i al carrer del Carme.

Com ja es va fer l'any passat, l'ajuntament aposta per obrir els muntatges també de nit. El dimecres 15 i el dissabte 18 els espais florals estaran oberts fins a la mitjanit. La incorporació d'un dia nocturn entre setmana permetrà que els gironins disposin de temps per visitar l'exposició, ha explicat la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat. També seguint una iniciativa de l'edició anterior, l'Associació de Comerços Girona Centre obrirà els establiments adherits els dissabtes 11 i 18 de maig fins a les 10 de la nit. L'any passat, l'horari d'obertura es va allargar fins a la mitjanit i només es va fer un dissabte.

La proposta dels restauradors gironins 'Menús de flors' també guanya protagonisme. Si l'any passat s'hi van sumar 28 establiment, aquesta vegada fins a 41 restaurants oferiran menús especials on les flors formaran part dels plats. D'altra banda, com a novetat, els bars inauguraran la proposta 'Flors de nit', on oferiran als visitants elaboracions relacionades amb les flors

Noves tecnologies

Les noves tecnologies guanyen importància a la cita floral d'aquest any. Per una banda, s'introdueixen els codis QR. L'ajuntament ha escollit "deu espais imprescindibles" on, fotografiant uns codis amb el telèfon intel·ligent, els visitants podran obtenir informació ampliada del muntatge floral.

A banda del concurs de fotografia digital organitzat per l'Associació Gironina d'Entitats Fotogràfiques, l'Ajuntament de Girona convoca el primer Concurs Smartfilms. Els participants hauran d'enregistrar -amb dispositius mòbils- peces audiovisuals de 10 minuts de durada. El concurs de categoria única serà de temàtica lliure, tot i que haurà d'incloure algun element relacionat amb l'exposició. Els finalistes veuran les seves obres al Festival de Cinema de Girona 2013. El guanyador absolut rebrà un premi de 1.000 euros.

Els visitants també podran participar en un concurs a través de la xarxa social de fotografies Instagram. Aquesta acció col·lectiva s'organitzarà amb l'etiqueta instaflors.

Temps de flors accessible

L'edició anterior de l'exposició floral va incorporar una iniciativa que tenia com a objectiu facilitar la visita de l'exposició a les persones de mobilitat reduïda. Aquest any es realitzaran visites en un itinerari adaptat. Es faran quatre sortides diàries -excepte un dia que s'afegirà una visita nocturna- i tindrà un cost de 3 euros per persona

Cultura i patrimoni

Els museus de la ciutat també ampliaran horari aprofitant l'exposició de flors. Els dies 15 i 18 obriran portes fins a la mitjanit. Aquests dos dies, els museus sortiran al carrer. A la plaça del Vi es projectaran imatges del llegat que preserven els museus de la ciutat. El 18 de maig (Dia Internacional dels Museus) s'ha programat una visita guiada pels museus de la ciutat sota el nom 'Set tresors, set moments de la història de la ciutat'.

El festival 'Girona A Cappella Festival' celebrarà la segona edició i es trasllada a la plaça Independència. El diumenge 12, amb motiu de la celebració del Dia Europeu de l'Òpera, es podran escoltar fragments d'òperes a la plaça del Vi.