ICV de Figueres demana que l'ordenança de Civisme no victimitzi les dones que porten burca

Richard Elelman demana que em comptes de parlar de 'burca' o 'nicab' s'utilitzi una fórmula genèrica

La modificació de l'Ordenança de Civisme s'ha acordat aquest dilluns a la Junta de Govern Local de Figueres. En concret, s'inclourà un nou punt on es recollirà que els ciutadans i ciutadanes no podran portar la cara tapada als edificis i equipaments municipals.

Tot i que no es parlarà explícitament de l'ús del burca i el nicab, aquestes dues peces quedaran incloses dins la prohibició. De totes maneres, ICV reclama que la modificació no es tradueixi en una victimització de les dones que portin burca. Per això, aposta per la fórmula genèrica que s'ha decidit, on no s'esmenta cap peça explícitament.

'Sinó, la víctima patirà encara més les conseqüències que no pas l'agressor', ha declarat Richard Elelman. El regidor ecosocialista també ha dit que expressarà aquesta opinió a la comissió, formada per tots els grups municipals, que s'encarregarà de donar forma al redactat.

Des d'ICV de Girona també s'ha dit que el partit no donarà suport a cap text on constin explícitament les paraules 'burca' o 'nicab'.