Blanes en Comú Podem demana a Rosa Aladern que retorni l'acta de regidora i plegui

La formació considera que pertany al partit i que està faltant el respecte als votants

Nou episodi en el culebrot protagonitzat per Rosa Aladern a l'Ajuntament de Blanes (Selva) i el seu expartit, Blanes en Comú Podem (BECP). La formació d'esquerres ha demanat a l'actual regidora no adscrita que retorni la seva acta i abandoni el consistori. El grup municipal diu no "entendre" ni "compartir" la decisió presa el dijous passat i anunciada aquest dimarts d'abandonar el partit, "especialment després que en el seu moment vam fer-li costat en un moment difícil".

BECP diu ser coneixedor de la llei electoral que li permet mantenir l'acta de regidora però que "una cosa és la legalitat i un altra molt diferent la legitimitat", per la qual cosa consideren que hauria de "prevaler el sentit ètic". El partit fa la reflexió que Aladern va ser regidora gràcies als votants dels Comuns i que, per tant, l'escó pertany a la candidatura "i no a la persona, en tant que es voten llistes i no persones".

La formació creu que l'exregidora d'Urbanisme està faltant el respecte a la militància i recorden el pacte de govern amb ERC es va trencar per culpa seva. Finalment, BECP ha volgut reiterar el seu "compromís" amb la ciutadania i que aquest es manté "intacte" malgrat la polèmica dels darrers mesos.

Aladern va comunicar la setmana passada que deixava la disciplina dels Comuns per "desavinences" després que va ser desautoritzada pels seus companys que li demanaven no judicialitzar el conflicte amb l'alcalde Àngel Canosa.