Cs demana tancar una plaça pública de Figueres durant la nit

Expliquen que els veïns es queixen de soroll i tràfic de droga

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà), Héctor Amelló, ha exigit al govern municipal el tancament immediat de la plaça Sant Vicenç de Paül per les nit. “Donada les característiques pròpies d’aquesta plaça, tancada per tres costats amb els edificis confrontants, el tancament perimetral únicament suposa la construcció d’un mur o aixecar una reixa en l’únic costat que queda lliure, que és el que porten anys reclamant els veïns que estan farts d’aguantar sorolls, brutícia i tràfic de droga a la zona”, ha explicat Amelló.

El regidor ha lamentat que “l’alcaldessa i el vicealcalde portin dos anys marejant els veïns i dient-los que els suposats informes municipals son negatius al tancament de la plaça quan, en realitat, aquests informes no existeixen, com ens han acabat reconeixent el govern a la comissió informativa”, ha exposat Amelló. El portaveu taronja ha manifestat que els veïns de la zona porten molts anys suportant la “inseguretat, la brutícia, actes incívics, gent bevent alcohol per les nit, tràfic de droga i sorolls que impedeixen dormir, i això s’ha d’acabar”.

Amelló i altres membres de la formació es van apropar de nou a la plaça durant el passat cap de setmana, en companyia d’alguna veïns, per a comprovar in-situ el malestar que diuen els genera la situació.