La 2a edició del ''A Figueres, els dijous mercat i arròs'' comptarà amb 42 establiments

S'han adherit 42 establiments a la campanya

Figueres (Alt Empordà) ha presentat avui una nova edició de la campanya promocional “A Figueres, els dijous mercat i arròs” que vol vincular més la relació entre gastronomia i mercats a la ciutat. La campanya s’inicia el 27 d’octubre fins a l’1 de desembre.

En aquesta segona edició s'ha presentat com a novetat que les persones que vagin un dijous a un dels 42 establiments que s'han adherit a la campanya a menjar un arròs podran omplir una butlleta i dipositar-la a una de les urnes preparades especialment. D’aquesta manera participaran en un sorteig de deu cistelles que contindran productes saludables i de proximitat del mercat i l’assistència a una xerrada i un show cooking d’una nutricionista de la comarca.

L'any passat en la primera edició es van recollir aproximadament 4.000 butlletes i els restaurants van servir uns 6.000 arrossos en les seves cartes i menús. L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha destacat que  "amb aquesta campanya volem combinar dos elements singulars de la ciutat: la gastronomia i els mercats. Així com continuar dinamitzant l'economia de la ciutat després d'un estiu amb molt bones xifres. Volem potenciar Figueres com la capital agroalimentària del nord del país".

La regidora de comerç i mercats Ester Marcos explica que van "tenir molt bona acollida l'any passat. És d'agrair la implicació de tots els restaurants en aquesta campanya. Volem vincular l'oferta gastronòmica de la ciutat amb el dijous com a dia de mercat".