Un centenar d'agents educatius aborden les necessitats de la formació professional a Girona

Hi han participat representants dels centres i membres socioeconòmics de la demarcació

Un centenar de persones, entre representants dels centres educatius on s’imparteix formació professional i agents socioeconòmics de la demarcació, s’han aplegat aquest matí a la seu de la Generalitat a Girona per posar en comú les necessitats del mercat laboral i l’oferta de formació professional que hi ha al territori. Coordinada per la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona, la jornada que s’ha dut a terme hainclòs diverses dinàmiques de coneixença i treball entre grups amb l’objectiu de treballar de forma conjunta per planificar la formació professional del futur a la vegueria de Girona.

A la trobada hi han participat un 70% dels centres educatius, amb una representació del 84% dels cicles formatius que es duen a terme a la demarcació. La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral i Olivé, ha fet èmfasi en la “necessitat d’interrelacionar la planificació d’ofertes de formació professionali les mancances del mercat laboral de forma transversal i interdepartamental, entre totes i tots”. També ha volgut remarcar que la trobada d’avui ha sigut un inici:“La trobada d’avui és un primer pas amb l’objectiu de conèixer-nos, posar-nos cara, i iniciar una relació més directa entre direccions de centres i agents socioeconòmics de la demarcació per detectar coses a millorar.”

Cañigueral també ha volgut agrair l’interès dels participants en assistir a la jornada“volem impulsar un canvi de paradigma i prestigiar la formació professional, un element clau per al futur, però també pel present, i és important que totes i tots els que estem avui aquí compartim aquest propòsit”.

“Hi ha feina a fer, hem de seguir amb aquest diàleg que avui hem començat i treballar també per despertar i orientar vocacions entre els més joves”, ha reblat la delegada. La formació professional és una prioritat del Govern de la Generalitat, tal com van presentar el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, el passat mes d’abril. En total, a Catalunya, s’ha dut a terme una inversió de 726,6 milions d'euros a l’oferta integrada d’FP, que suposa un total de 413.373 places, un 34% més que l'any passat.

Des de la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona ja es va impulsar,al mes de març, la Taula d’impuls de la Formació Professional,un punt de trobada a les comarques gironines on treballar conjuntament entre les patronals, els sindicats, les cambres de comerç i els diversos Serveis Territorials implicats en la formació professional. L'objectiu principal de la Taula, que ja s’ha reunit tres ocasions, és fomentar la formació professional a la demarcació amb perspectiva gironina, aprofitant els punts forts del territori i establint un diàleg i un treball conjunt entre la Delegació del Govern a Girona i els agents socials i econòmics del territori.