Cassà i Celrà podran seguir sent territori catala sobirà i lliure

El jutge ha rebutjat el recurs presentat per l'Estat

El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha desestimat els recursos de l'Estat contra els ajuntaments de Cassà de la Selva i Celrà, al Gironès, per haver aprovat una moció a favor de la insubmissió fiscal i per declarar-se territori català lliure respectivament. El titular del jutjat considera que els acords municipals responen a la voluntat política del plenari i destaca que no tenen conseqüències jurídiques.

Així, Celrà i Cassà de la Selva se sumen a Amposta, on l'advocat de l'Estat havia presentat un recurs contra una moció que demanava la independència i que el jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona no ha admès a tràmit.

L'advocacia de l'Estat va presentar un recurs contenciós administratiu per anul·lar l'acord del ple del 18 de setembre de l'Ajuntament de Celrà que va aprovar una moció a favor de declarar el municipi territori català lliure.

Al contenciós de la delegació de l'Estat s'impugnava el text per considerar que "la resolució no s'ajusta a Dret". Celrà va ser un dels primers ajuntaments en aprovar la moció, però n'hi ha hagut centenars que també ho han fet arreu de Catalunya.

De la seva banda, la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, va presentar un recurs contra l'acord de l'Ajuntament de Cassà la Selva de donar suport a la moció del moviment Diem Prou a favor de las insubmissió fiscal.

Els alcaldes ho celebren

Els dos batlles gironins han celebrat la sentència i confien que aquesta decisió servirà "de precedent" per aturar "l'allau de recursos de l'Estat contra les mocions sobiranistes". "Des d'un principi la posició de la delegada del govern estatal a Catalunya era rídicula i la sentència demostra que el recurs interposat no tenia cap mena de fonament", ha assenyalat l'alcalde de Cassà de la Selva, Enric Bagué. El batlle considera que els pobles catalans tenen "molts altres problemes" com per perdre el temps amb aquests temes.

"Ja era hora que els jutges es posicionessin en defensa dels municipis i de l'autoritat dels consistoris per prendre qualsevol acord o posició política", ha afegit l'alcalde de Celrà, Daniel Cornellà. Segons el batlle aquesta resolució demostra que la delegada del govern de l'Estat a Catalunya "s'ha excedit" en el seu càrrec "una vegada darrera l'altra" i que només "volia imposar la seva visió davant les idees de la majoria dels catalans". "Aquesta senyora no tenia cap dret a anar en contra les idees dels ciutadans i ja està bé que el PP utilitzi la justícia d'aquesta manera", ha conclòs.