Salt inaugura l'escola de Circ aquest cap de setmana

La programació tindrà lloc a la Coma Cros

El Col·lectiu de Professionals del Circ de Girona inaugurarà els dies 21, 22 i 23 d’octubre l’Espai de Circ Les Guixeres de Salt, que esdevindrà la primera escola de circ de Salt i Girona gràcies a la col·laboració entre el mateix Col·lectiu, l’Ateneu Popular Coma Cros, el Centre d’Arts Escèniques El Canal i l’Ajuntament de Salt.

Així, la Factoria Cultural de la Coma Cros es convertirà, al llarg de tres dies, en l’epicentre de l’escena de circ de les comarques gironines amb una programació extensa que comptarà amb activitats, tallers, xerrades i espectacles per a totes les edats. Tot i això, aquest esdeveniment no només pretén ser el tret de sortida de l’Espai de Circ Les Guixeres, sinó que, a més, també servirà per a donar continuïtat a la Cinquena Trobada de Malabaristes, Equilibristes i Artistes de Circ de Girona, que es va haver d'anul·lar dues vegades seguides a la primavera per condicions meteorològiques.

El Col·lectiu de Professionals del Circ de Girona va néixer l’any 2019, arrel de la necessitat comuna entre els professionals del sector per teixir una xarxa activa de circ amb una clara intenció transformadora dins del territori. A través de la relació entre el CPCG, l’Ateneu Popular Coma Cros i El Canal, aquest projecte aconsegueix esdevenir un espai estable per a l’activitat general del CPCG que, al mateix moment, crea un vincle col·lectiu i comunitari amb Salt, un dels valors principals de la iniciativa.

L’espai té la voluntat de ser un lloc de referència del circ a les comarques gironines, i esdevenir un actiu cultural i social transformador pel poble de Salt. Es tracta, doncs, d’un espai de circ on hi haurà una proposta formativa potent i àmplia, adreçada a infants, joves i adults. L’escola posa l’art comunitari i l’art compromès amb el territori com a pedra angular de la pedagogia artística. Es busca crear una estructura que albergui i doni suport a les artistes de la zona, per així crear un ecosistema formatiu, creatiu i social al voltant del circ.

Som de Salt: l’impuls de projectes de proximitat

Som de Salt és una de les 22 Comunalitats Urbanes existents a Catalunya, unes ajudes econòmiques per a projectes bianuals finançades pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat que ofereixen per a potenciar les xarxes econòmiques locals. Està impulsat per l’Ateneu Popular de la Coma Cros, amb el suport d’altres entitats saltenques. Conjuntament, treballen per impulsar i fomentar espais de treballs col·lectius que puguin integrar-se en les seves cinc línies d’actuació: cultura, mobilitat, residus i creació, tèxtil i agroecologia