Sara Terraza i Movin'Wes actuen al Pícnic Jazz de Salt el 23 d'octubre

L'activitat se celebra al pati de l'Escola Sant Silvestre Santaló

El pati de l'escola Silvestre Santaló de Salt (Gironès) acollirà el 23 d'octubre una nova jornada musical amb el cicle "Pícnic Jazz", organitzat l'Ajuntament de Salt, Cases de la Música i Òmnium Cultural, amb el suport de la Diputació de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat, ETECAM i GIG Serveis.

Aquesta edició de l'esdeveniment musical de jazz començarà a partir de les 11:30h i finalitzarà a les 14h, amb les actuacions d'artistes catalans destacats del gènere com són Sara Terraza i Movin'wes. Es tracta d'un acte gratuït, i comptarà, també, amb l'oferta gastronòmica de la Foodtruck Burger Pans. 

Torna el Pícnic Jazz a Salt que era ja una tradició dels darrers anys abans de la pandèmia, aquest any en format vermut. Després de la interrupció obligada del 2020, i amb la reformulació del 2021 per adaptar-se a les circumstàncies d'aforament reduït, enguany el jazz torna al format pícnic en un nou espai, el Pati de l’Escola Silvestre Santaló de Salt.

Jazz de casa

Sara Terraza és una jove cantautora nascuda el 1995 que ofereix música de sonoritat fresca i orgànica, d’estil Neosoul. Amb influències del soul més tradicional, el funk i el jazz, les composicions de la cantautora adopten un aire modern i actual, però sense oblidar les arrels.

L'artista va començar el seu propi projecte amb referents de grans veus femenines com Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Aretha Franklin, Nina Simone, Ms. Lauryn Hill o Erikah Badu. Amb molta inquietud musical, també té influències de grups com Hiatus Kaiyote, o projectes liderats per músics com D’Angelo o Robert Glasper. El seu primer treball discogràfic és Sara Terraza & The Black Sheep (RGB, 2017), on ja definia una proposta rica i contundent.

Després de la presentació de l’EP a la Jazz Cava de Vic, ha trepitjat escenaris com el Sunset Jazz Club de Girona o el Festival de Pedralbes de Barcelona, i ha participat en projectes de gran dimensió com ‘La Marató de TV3’ (2017). En concert, Sara Terraza ofereix una barreja de temes propis i versions, acuradament triats i arreglats de manera conjunta amb els músics que integren el projecte i que han estat amb ella des de l’inici.

Movin' Wes s’ha consolidat com un referent en el format de Hammond-guitarra-bateria al llarg d’una carrera que suma més de deu anys, dos enregistraments, i desenes de concerts. ​Una residència de quatre anys al Sunset Jazz Club de Girona ha permès al grup passar per algunes etapes de tributs a grans clàssics del jazz i del funk, així com en d’altres centrades en el repertori de temes originals.

Paral·lelament, el trio ha tingut col·laboracions entre les quals destaquen el saxofonista nord-americà Bill Mchenry o la cantant dels Països Baixos, Nadia Basurto. La versatilitat del repertori i la solidesa de la proposta en escena ha permès al grup mostrar-se en escenaris i ambients ben diferents però sempre amb el mateix resultat: una música que la gaudeixen profans i melòmans.