El Govern aprova dos nous edificis escolars i una ampliació a la demarcació de Girona

Les actuacions seran a Serinyà, Ventalló i Vilabertran

El Govern de la Generalitat ha aprovat avui, en el marc del Programa d’encàrrecs d’actuacions (PEA), un total de 21 noves construccions i grans actuacions en centres educatius. Aquestes obres tindran un import total de 98.389.936 euros.

De les 21 actuacions en centres educatius, 12 són noves construccions (6 dotaran d’un edifici d’obra un centre educatiu en mòduls i 6 substituiran un edifici antic amb una nova construcció), 7 són ampliacions i 2 són una reforma integral. Pel que fa a la distribució per tipus de centres, 12 de les obres es duran a terme en escoles, 5 en instituts i 4 seran a instituts escola, distribuïts arreu de Catalunya. Amb aquestes actuacions, es retiraran un total de 41 mòduls prefabricats.

En clau gironina s'han previst dues noves escoles que substituiran els edificis existents i una ampliació a la demarcació de Girona. Així doncs s'ha previst que l'Escola Oliveres Mil·lenàries de Ventalló (Alt Empordà) es farà un nou edifici per a substituir l'actual que compta amb sis línies de primària amb una inversió de 2.352.801 euros. El segon és l'Escola Torre d'en Reig a Vilabertran també a l'Alt Empordà, on es farà un nou edifici i una ampliació del centre d'una línia de primària i s'invertiran 4.427.639 euros. Finalment l'Escola Bora Gran de Serinyà (Pla de l'Estany) serà objecte d'unes obres d'ampliació a una línia de primària i s'hi aportaran 2.198.615 eruos.