L'índex de confiança empresarial a Girona cau un 4,5% el quart trimestre

Les comarques gironines és on es registra una major davallada de Catalunya

L'índex de confiança empresarial a Catalunya ha caigut un 3,5% el quart trimestre en comparació amb els tres mesos anteriors, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya. Tots els sectors mostren un empitjorament de la confiança. A la demarcació de Girona la davallada és del 4,5%, la major de Catalunya.

Concretament, l'hostaleria, transport i la indústria són els sectors que mostren una davallada més elevada, d'un 6,5% i un 5,4% respectivament, seguit de la resta dels serveis, amb caigudes d'un 2,6%; del comerç, amb un 2,2% i la construcció amb un 1,4%. Si es compara amb el quart trimestre de l'any passat, l'índex de confiança empresarial ha disminuït un 1,2% després de registrar increments interanuals continuats des del segon trimestre del 2021.

La confiança empresarial a l’hostaleria i transport millora amb taxes elevades (8,7%), mentre que la resta de sectors declaren pèrdua de confiança en relació amb un any enrere: la indústria (-6,2%), la construcció (-2,8%), el comerç (-1,4%) i la resta de serveis (-0,5%).

Si es té en compte la mida de l'establiment, els locals de 1.000 assalariats o més són els únics que milloren la confiança respecte del trimestre passat (0,7%), mentre que la resta mostren una pèrdua de confiança, encapçalats pels establiments de 50 a 199 assalariats, amb un 6,1% menys.

Per demarcacions camerals, totes mostren una pèrdua de la confiança respecte del trimestre anterior, amb variacions negatives a l’entorn del 4% a la majoria de demarcacions: les Cambres de Girona (-4,5%), les Cambres de Tarragona (-4,4%), la Cambra de Barcelona (-4,1%), i les Cambres de Lleida (-4,0%). En la Resta de cambres de Barcelona la disminució ha estat menys intensa (-1,1%).