Quatre homes abandonen un maletí amb 3 milions d'euros falsos en un bar de Girona

Els Mossos d'Esquadra sospiten que volien cometre l'estafa del ''rip deal''

Agents dels Mossos d'Esquadra estan investigant la procedència d'un maletí que uns homes van abandonar sota una taula en un bar de Girona i que contenia tres milions d'euros falsos. A l'interior de la maleta, hi havia 1.000 euros en feixos de bitllets de 50 euros i sota aquests feixos un munt de papers en blanc de la mateixa grandària que els bitllets reals.

Segons ha avançat el diari El Punt Avui i han confirmat fonts policials, els fets van tenir lloc al migdia del passat dia 30 de setembre al bar cafeteria Tàndem de Girona. Alguns testimonis presencials assenyalen a un grup de quatre homes que vestien de forma elegant i duien mascareta es van asseure en una taula del bar i van demanar les seves consumicions, però abans que el cambrer els arribés a servir es van aixecar i se'n van anar del lloc precipitadament en diferents direccions, a bord de dos cotxes.

Un client que es va adonar de l'escena i que havien deixat un maletí sota la taula, va avisar al responsable del local i va trucar a la policia. Una patrulla de la Policia Municipal es va presentar al local i va decidir obrir la maleta abandonada, a l'interior de la qual van trobar diversos feixos de 50 euros compactats. No obstant això, de seguida van constatar que només eren bitllets reals els de damunt dels feixos, però els de sota eren papers en blanc.

Aquesta setmana, la Policia Municipal ha passat el cas als Mossos d'Esquadra, que han iniciat la recerca dels fets. Una de les hipòtesis és que es tractés de l'estafa coneguda com "rip deal", en la qual delinqüents que donen una imatge de solvència s'apropien, amb habilitat i en ocasions amb violència, d'importants quantitats de diners o altres béns de valor significatiu, a canvi de bitllets falsificats o simulats.

Els investigadors intenten identificar als quatre homes que van acudir a aquesta taula, que, segons testimonis, serien tres subsaharians i un que podria ser d'origen indi.