Es podria repetir el concurs per la gestió del CAP de l'Escala

Ruiz esperarà la valoració dels serveis jurídics per a decidir-ho

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha dit que esperarà a la valoració dels serveis jurídics del departament per decidir si es repeteix o no el concurs per a la gestió de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de l'Escala que va guanyar l'empresa privada Eulen i que l'Òrgan administratiu de recursos contractuals de la Generalitat ha declarat nul. Ruiz ha puntualitzat que aquest òrgan no ha acceptat les al·legacions de la Fundació Salut Empordà sinó que ha dit que no es compleixen determinats requeriments de la Unió Europea (UE) sobre desglossament de puntuació. Ha afegit que la indicació ara és repetir el concurs però tot això ha insistit en que s'estudiarà perquè "es pot repetir o fet moltes coses".

El Servei Català de Salut va adjudicar definitivament la gestió de l'ABS a Eulen per 2,4 MEUR (milions d'euros) a finals de gener. Llavors, la Fundació salut Empordà -que també es va presentar al concurs i feia 12 anys que gestionava l'ABS- va presentar recurs demanant que se suspengués l'adjudicació. Ara, l'Òrgan administratiu de recursos contractuals de la Generalitat ha estima part de les al·legacions presentades per la Fundació Salut Empordà i ha declarat nul el concurs, que s'haurà de començar de zero. L'adjudicatari, Eulen, pot presentar recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).


En una atenció als mitjans al Parlament, Ruiz ha assegurat que l'òrgan administratiu de la Generalitat "no ha acceptat les al·legacions" presentades per la Fundació sinó que diu que el concurs no compleix els requeriments de la UE sobre desglossament de puntuació i per això insta a repetir-lo. Tot i això, ha dit que està a l'espera de l'anàlisi que facin els serveis jurídics del departament i s'estudiarà si repetir-lo "o no". "Podem repetir-ho i fer moltes coses", ha declarat.

La situació actual és, segons Ruiz, la mateixa que al principi ja que continua tenint la concessió la Fundació Salut Empordà, a l'espera de si s'ha de repetir o no el concurs. En cas que es repetís, Ruiz no ha avançat si creu que pot tornar a guanyar Eulen o no. "La indicació que tenim és repetir-ho, estudiarem a veure si ho farem o no", ha reiterat.

Ruiz ha insistit que la resolució no indica que el concurs s'hagi fet malament i ha explicat que cap dels concursos públics fets fins ara per a la gestió de l'atenció primària o d'altres serveis sanitaris ha seguit aquests requeriments. Tot i això, ha afegit que com que ningú ha presentat al·legacions en la resta de casos, "estan consolidats". En el cas de l'Escala sí que té efecte perquè hi havia al·legacions presentades.