Elena reclama a l'Estat canvis legislatius per lluitar contra les ocupacions delictives

El conseller d’Interior s’ha reunit amb l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha reclamat aquesta tarda al Govern espanyol de PSOE i Unidas Podemos canvis legislatius que permetin actuar contra les ocupacions delictives. Elena ho ha fet en el marc d’una trobada amb l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, que reuneix alcaldes i alcaldesses d’una desena de municipis metropolitans.

En concret, Elena ha demanat reformar la Llei sobre Propietat Horitzontal i la Llei d’Enjudiciament Civil per tal de disposar de més eines per lluitar contra ocupacions delictives. El conseller d’Interior s’ha “posat al costat dels ajuntaments” que reclamen més eines per lluitar contra la delinqüència vinculada a l’ocupació d’immobles, i ha assegurat que “són imprescindibles canvis legislatius a nivell estatal per tal que els cossos policials tinguin eines per fer-hi front”.

La reunió d’aquesta tarda amb aquesta associació municipalista ha servit per debatre diversos aspectes vinculats a les polítiques de seguretat. Elena ha destacat l’increment d’agents que s’ha fet els darrers dos anys a la zona metropolitana. En concret, un total de 671 nous agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra s’han incorporat els darrers dos anys a les Regions Policials Metropolitanes Nord i Sud.