'Es mereixia morir per fill de puta'

L'acusat del crim de Roses va confessar als Mossos que va matar el banquer per aquest motiu

Els Mossos d'Esquadra que es van encarregar d'investigar el crim han explicat que van detenir Porfirio Fernández perquè totes les proves apuntaven cap a ell i, a més, quan li van prendre declaració es va contradir en diversos aspectes. També han relatat que tots els testimonis -amics, companys de feina o inclús la parella de la víctima- van assegurar que Fernández i la víctima tenien una relació "molt dolenta".


Segons els testimonis, Porfirio Fernández havia insultat i inclús amenaçat la víctima en diverses ocasions. Unes disputes que tant l'acusat com la seva parella -que és l'exdona de la víctima- han negat.

Els Mossos d'Esquadra han explicat que després de prendre declaració a Fernández a comissaria, i quan ja havien traslladat l'atestat al jutge, el detingut va demanar tornar a parlar amb ells. "Vam tornar a comissaria i vam veure que estava molt nerviós", ha explicat un dels agents. Llavors, espontàniament i voluntària, Porfirio Fernández va "confessar" el crim.

"Va dir que estava cansat de la situació, que ja estava fet i que el tiu s'ho mereixia", ha relatat el Mossos. Després, Fernández va afegir que la víctima era "un fill de puta" que li havia fet "molt mal" tant a ell com a la seva dona. Segons expliquen els Mossos, Fernández culpava la víctima -empleat de banca- de què el banc volgués executar la hipoteca per impagament de quotes.

Cap dubte

Aquest dimecres també ha declarat l'exdona de la víctima i actual parella de l'acusat. La dona ha afirmat que no té "el mínim dubte" que Porfirio Fernández és innocent. "Si en tingués algun dubte, no estaria actualment amb ell", ha afirmat la dona.

Segons el seu relat, és "totalment impossible" que Porfirio Fernández matés el seu ex i pare dels seus fills perquè "estava a casa". La dona ha explicat que durant el matí ell va estar al llit mentre ell feinejava al jardí. "Si hagués marxat ho hagués sentit", ha assegurat.

La dona ha assegurat que l'acusat no és agressiu però sí que ha carregat contra el seu ex. "L'anaven a fer fora de 'la Caixa' per frau i estafa", ha assegurat la dona. Una afirmació que tant el fiscal com l'acusació particular en insistit en esbrinar d'on venia perquè no n'hi ha constància documental. A més, si es demostra que no és veritat la dona es podria enfrontar a una denúncia per fals testimoni.

També han declarat altres testimonis, com un manobre que vivia prop de la casa de l'acusat i ha assegurat que el dia del crim el va veure sortir en moto cap a les 7 del matí i tornar cap a les 8.