Les pluges deixen fins a 65 litres acumulats en alguns punts de Girona en 12 hores

Al Baix Empordà també s'ha arribat a registres semblants mentre avui s'espera menys precipitació

ACTUALITZAT 11:09h | Les pluges provinents del temporal DANA que entre ahir i avui s'allunyava de Catalunya ha deixat registres importants les darreres dotze hores, sobretot a les comarques del Gironès i en alguns punts del Baix Empordà segons assenyalen les estacions automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Amb tot, en destaquen valors com els 64,5 litres registrats a Cassà de la Selva o els 55,7 litres que van caure a Girona.

Al Baix Empordà també s'hi va concentrar gran part de la precipitació amb 62,9 litres a Castell d'Aro (dels quals 32,6 van caure en només mitja hora) o els 54,8 litres de l'observatori de la Bisbal d'Empordà. En altres indrets més propers a la costa, com és el cas de Palafrugell, no van passar dels 30 litres per metre quadrat. Al Pla de l'Estany en destaquen els 44 litres de Banyoles mentre que a l'Alt Empordà la pluja va ser testimonial, igual que al Ripollès i la Garrotxa i la immensa majoria de la Selva.

Per avui dissabte encara s'espera inestabilitat però en menor mesura. La precipitació es mantindrà en qualsevol punt de la demarcació de Girona però al Baix Empordà podrien aparèixer algunes clarianes. De cara a demà el matí serà molt més solejat arreu però entrada la tarda es podrien repetir precipitacions a les zones de la Serralada Transversal i la Selva.

Una trentena d'avisos als Bombers

Els Bombers de la Generalitat han informat que des d'ahir al vespre i fins aquest matí han treballat en una trentena d'avisos relacionats amb les pluges, principalment al Baix Empordà i al Gironès, les dues zones on es va concentrar una major precipitació.

La majoria de serveis per part dels Bombers han donat resposta a acumulacions i filtracions d'aigua o bé incidències amb el cablejat elèctric.