L'empresa de videojocs Petoons Studio obre seu a Girona i contractarà 20 treballadors

La companyia es va fundar el 2016 a Barcelona i actualment té una plantilla de 50 empleats

La companyia catalana de videojocs Petoons Studio, fundada a Barcelona l’any 2016, acaba d’obrir una delegació al centre de Girona per consolidar el seu projecte i equip i captar talent gironí. Petoons Studio és un dels estudis independents en la creació de videojocs més reconeguts de la capital catalana, un dels pols de referència d’atracció d’inversions i projectes del sector a nivell internacional.

Petoons Studio – que entre el grup d’inversors catalans de la companyia compta amb Business Angels Girona (BAGI) i Col·legi d’Economistes de Catalunya – disposa ara mateix d’una plantilla de 50 treballadors i espera contractar fins a 20 treballadors a Girona entre programadors, animadors i dissenyadors, entre altres. Actualment ja treballen cinc professionals a la nova seu gironina.

Segons els seus fundadors, Sergio Garcia i Dani del Amor, "hem optat per Girona perquè ja teníem un grup de treballadors gironins i davant les necessitats de creixement ens va semblar un pas natural fer-ho mitjançant la capital gironina. Alhora perquè la ciutat ens ofereix un entramat acadèmic al voltant de la Universitat de Girona i altres centres de formació relacionats de manera directa o indirecta amb el sector dels videojocs. Això permet un doble guany, d’una banda els estudiants que acaben les seves carreres disposen a tocar de casa d’un estudi de referència al país que treballa en grans projectes internacionals i de l’altra Petoons Studio té accés a nous professionals qualificats que poden aportar el seu talent i créixer i desenvolupar seva carrera en els nostres projectes".

Petoons Studio crea tant videojocs propis com per a tercers per a diverses plataformes com PlayStation, Nintendo, Xbox i Steam. Entre els videojocs de creació pròpia destaca el nou "Curse of the Sea Rats", adquirit pel publisher britànic PQube i que es preveu publicar el primer trimestre de 2023, a banda d’estar ja en ple desenvolupament d’un nou videojoc propi.

Petoons Studio també s’ha convertit en un estudi independent de referència a qui empreses com la nord-americana Outright Games o la japonesa Bandai Namco han confiat el desenvolupament dels videojocs de les sèries de televisió Peppa Pig, PJ Masks o de les nines Bratz.

Segons un estudi recent de l’agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) de la Generalitat de Catalunya, Catalunya ha captat vint nous projectes durant el període 2017-2021 que han suposat una inversió de 120 milions d’euros i la creació de gairebé 900 llocs de treball. Catalunya, que ha atret el 12,2% de la inversió estrangera en videojocs a la UE, amb els Estats Units, França, Suècia i Corea del Sud com a principals països inversors, es converteix en la regió europea líder per davant d’Amsterdam (West Netherlands), Irlanda, Suècia o les àrees de Bordeus i París.