Clou el 7è Gastrorecup d'Ada Parellada amb 300 assistents repartits en quatre restaurants

Can Xapes de Cornellà del Terri va ser l'establiment gironí participant

La setena edició del Gastrorecup d'Ada Parellada va cloure amb més de 300 assistents repartits al llarg dels quatre restaurants participants; el Semproniana (Barcelona), La Cava (Tàrrega), Can Xapes (Cornellà del Terri) i a l'Albert Guzmán (la Ràpita).

En el marc de la setmana del Dia Mundial de l’Aprofitament Alimentari, aquesta edició recolzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, ha acollit com a ambaixadors de la causa a reconeguts com els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro, Eduard Xatruch i  Jeroni Castells, l’actriu Itziar Castro, en Mag Lari i el Club Bàsquet Girona.

Enguany també hi han assistit personalitats diverses com actors, cantants, periodistes i creadors de contingut per a donar altaveu a la problemàtica des de diferents sectors com els Stay Homas, La Pegatina, la Suu Music, les Roba Estesa, la Mariona Ribas, l’Agnès Busquets o la Maria Molins, entre d’altres.

Tots els productes utilitzats que eren rebutjats pel circuit comercial i estaven destinats a l’abocador, van donar com a resultat menús degustació de categoria, respectuosos amb la seva temporalitat i una molt bona acollida per part dels comensals. Tots aquests els van fer realitat diverses cooperatives i proveïdors com Espigoladors, Ametller Origen, Talkual Foods i Tany Nature, que es van encarregar de fer arribar als restaurants quilos d’aliments que anaven a ser llençats.

Cadascun dels àpats van ser un reflexa de l’estil propi de cada xef, que van treballar de valent amb tot el seu equip per a demostrar la gran quantitat de recursos gastronòmics i receptes que es poden extreure d’aquelles matèries.

Sota el lema ‘Jo Recupero’, contempla seguir creixent l’any vinent amb més participació i oferta gastronòmica per a seguir treballant per l’aprofitament alimentari i fer que el marc d’actuació i conscienciació de la població segueixi en augment.