La setena edició del Gastrorecup d'Ada Parellada va cloure amb més de 300 assistents repartits al llarg dels quatre restaurants participants; el Semproniana (Barcelona), La Cava (Tàrrega), Can Xapes (Cornellà del Terri) i a l'Albert Guzmán (la Ràpita).
En el marc de la setmana del Dia Mundial de l’Aprofitament Alimentari, aquesta edició recolzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, ha acollit com a ambaixadors de la causa a reconeguts com els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro, Eduard Xatruch i Jeroni Castells, l’actriu Itziar Castro, en Mag Lari i el Club Bàsquet Girona.
Enguany també hi han assistit personalitats diverses com actors, cantants, periodistes i creadors de contingut per a donar altaveu a la problemàtica des de diferents sectors com els Stay Homas, La Pegatina, la Suu Music, les Roba Estesa, la Mariona Ribas, l’Agnès Busquets o la Maria Molins, entre d’altres.
Tots els productes utilitzats que eren rebutjats pel circuit comercial i estaven destinats a l’abocador, van donar com a resultat menús degustació de categoria, respectuosos amb la seva temporalitat i una molt bona acollida per part dels comensals. Tots aquests els van fer realitat diverses cooperatives i proveïdors com Espigoladors, Ametller Origen, Talkual Foods i Tany Nature, que es van encarregar de fer arribar als restaurants quilos d’aliments que anaven a ser llençats.
Cadascun dels àpats van ser un reflexa de l’estil propi de cada xef, que van treballar de valent amb tot el seu equip per a demostrar la gran quantitat de recursos gastronòmics i receptes que es poden extreure d’aquelles matèries.
Sota el lema ‘Jo Recupero’, contempla seguir creixent l’any vinent amb més participació i oferta gastronòmica per a seguir treballant per l’aprofitament alimentari i fer que el marc d’actuació i conscienciació de la població segueixi en augment.