El sisè Girocòmic de Girona passarà de 85 a 200 expositors

Se celebrarà el 8 i 9 d'octubre a la Fira de Girona

La sisena edició del Girocòmic torna a Girona els dies 8 i 9 d’octubre, amb un destacat creixement d’expositors, que passen dels 85 de l’any passat als més de 200 d’enguany.

Amb una trentena d’autors convidats la fira del còmic, el manga i l’entreteniment de Girona oferirà una intensa programació de signatures d’il·lustradors, conferències, tallers d’il·lustració per adults i activitats infantils, projeccions de pel·lícules i exhibicions, torneigs de vídeojocs, a més de les múltiples sorpreses que solen aparèixer entre el públic durant la celebració del Girocòmic. El saló ha preparat un complet programa per un cap de setmana dedicat al còmic en totes les seves disciplines.

Una de les propostes que més atrauen al públic especialitzat és la trobada amb els seus il·lustradors preferits, amb qui poden conversar mentre els signen cartells. Entre els autors que seran presents a La Girocòmic destaquen noms com el de la il·lustradora barcelonina Marika Vila, amb diversos guardons del sector i que enguany rebrà el Premi Girocòmic 2022 per la seva trajectòria professional.

També es retrobaran amb els aficionats a les seves creacions autores populars com Míriam Bonastre, que està triomfant als Estats Units amb els seus guions i dissenys, i Judit Mallol, reconeguda arreu del món il·lustrant llibres infantils.

Alhora hi seran presents l’autor de novel·les gràfiques Jaime Calderón, l’argentina Agustina Guerrero, la creadora del personatge Lola Vendetta, Raquel Riba Rossy o el dibuixant basc Óscar Alonso, que s’ha fet popular sota el nom de 72 kilos. Serà també un saló amb espai per a les noves plataformes i els influencers del moment, que rebenten les xarxes socials amb les seves creacions i que tenen milions de seguidors com Loulogio o Paco Hernández.

Conferències

Alguns d’aquests destacats autors també participaran al bloc de conferències programades durant La Girocòmic, amb un debat entre il·lustradores de diferents generacions que parlaran sobre el passat, el present i de com veuen el futur de la dona en la indústria del còmic.

Al mateix temps hi haurà tertúlies sobre l’ús de les xarxes socials per a la difusió del còmic, l’edició de manga en català o l’assetjament escolar, entre d’altres temàtiques. Al mateix temps, hi participarà Carlos Ysbert, conegut per ser la veu de Homer Simpson, que parlarà del món del doblatge, i finalment es donarà a conèixer el guanyador de la primera edició del concurs Llamps i Tintes!, impulsat per Diputació de Girona.

A banda de tallers de dibuix amb models en viu, maquillatge i cal·ligrafia i pintura xinesa o la introducció al japonès, també hi haurà exhibicions i classes magistrals d’il·lustracions, com la de Carles Dalmau, creador del cartell d’enguany de la fira. La Judit Mallol ensenyarà al públic a il·lustrar una escena, Rafater a transmetre la representació visual d'un disseny i l’aragonesa Sara Soler explicarà amb tots els detalls el procés creatiu d’historietes curtes de còmic, en unes classes magistrals impartides per artistes vinculades a l’Escola Joso i amb un gran reconeixement. També hi participarà Míriam Bonastre, explorant la plataforma Webtoon.

Per al públic familiar hi haurà una programació específica amb tallers de creació de Boles de Drac i Pokémons, la descoberta del vulcanisme a través dels còmics o la pintura de màscares de l’Òpera de Pequín, entre d’altres. Els tallers son gratuïts però cal inscripció prèvia des del web de La Girocòmic.

Durant els dos dies de programació d’activitats l’escenari principal també acollirà diverses actuacions en directe d’artistes molt populars a les xarxes com Miree Music, les formacions barcelonines Risin’Star, Est Crew i Gleam Covers, l’acadèmia gironina Dancecraft o Victormame.

La gran novetat d’aquesta edició és la Girocòmic Nit, que es farà coincidint amb el tancament del saló el dissabte. Serà una estona de trobada entre creadors, il·lustradors i aficionats al còmic, amb actuacions en directe i un ambient propici per a conversar sobre el còmic en tots els seus gèneres d’expressió.

El Girocòmic, que obrirà els dos dies de 10 a 20h, s’ha convertit en un punt de referència per als aficionats al món del còmic i l’entreteniment, gràcies a la qualitat de les obres dels expositors que hi participen i a la gran varietat d’activitats complementàries que s’hi realitzen durant el cap de setmana. Per accedir a la fira cal obtenir entrada a girocomic.cat, que ofereix tiquets per a tot un dia per 8,5 euros, accés a la festa de la nit del dissabte per 3 euros i l’abonament a tota l’oferta del saló del còmic per 14 euros. L’entrada per a menors de 6 anys és gratuïta.