A presó tres homes per tenir un cultiu amagat en una muntanya d'Osor amb 3.127 plantes de marihuana

Es trobaven en una zona de molt difícil accés, impossible d'arribar en vehicle

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Santa Coloma de Farners, van detenir el dia 27 de setembre tres homes de 28, 31 i 39 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

A principis del mes de setembre els Mossos d’Esquadra d’aquesta comissaria van tenir coneixement que, a la zona de la Riera d’Horta de les Mines d’Osor (Selva), lloc que es caracteritza per estar situat en plena muntanya i de grans dimensions boscoses, hi podria haver un extens cultiu de marihuana sense cap accés motoritzat possible.

Gràcies a la investigació i a la recerca que es va fer en aquesta àrea de difícil accés, es va localitzar una plantació de 3.127 plantes de marihuana d’entre dos i tres metres de creixement. A primera hora del dimarts 27 de setembre es va dur a terme un dispositiu policial amb agents de la Unitat d’Investigació, de Seguretat Ciutadana i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona per tal de localitzar i detenir els responsables d’aquest gran cultiu i desmantellar i destruir la plantació.

L’operatiu, realitzat en aquesta àrea geogràfica de difícil accessibilitat, va permetre localitzar un campament amb tendes de campanya de les que van sortir tres homes que van intentar fugir. Just al costat de les tendes hi havia bombones de butà i un fogonet per cuinar, estris de cuina, menjar i diverses eines de cultiu com rasclets, pales, xerracs, tallants i xarxes per assecar cabdells de marihuana.

Als voltants del campament els agents van localitzar una saca transparent plena de cabdells de marihuana secs preparats pel seu transport. Els responsables de la plantació havien estassat els arbres i tot el sotabosc per plantar-hi la marihuana. També havien col·locat un perímetre de massa forestal com a mur de protecció.

Des del cos recorden que les desforestacions que es fan per poder conrear aquestes plantacions, que generen gran acumulació de restes vegetals dels mateixos cultius il·legals, representen un gran perill d’incendi forestal. A més, s’afegeix que els responsables d’aquestes plantacions hi viuen i per subsistir, cuinen enmig del bosc amb fogons o amb foc al terra. Desmantellar aquests tipus de plantacions evita el risc d’incendi forestal sobretot quan hi ha alerta màxima.

Els detinguts, sense antecedents, van passar el dia 28 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, qui en va decretar el seu ingrés a presó.