L’Oncotrail celebra la 9a edició aquest cap de setmana amb rècord d'inscrits

El Gerió Digital patrocina un dels equips que competiran en la cursa solidària

Prop de 2.800 persones integrants de 318 equips participaran aquest cap de setmana a la 9a edició de l’Oncotrail, la trail solidària de 100km per equips organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic i l’Agrupació Excursionista de Palafrugell. Després d’un any d’aturada a causa de la covid-19 i d’una edició del 2021 marcada encara per les restriccions de la pandèmia, l’Oncotrail recupera aquest any el seu format habitual, amb una sortida conjunta de tots els equips a la plaça de Can Mario de Palafrugell. Enguany El Gerió Digital patrocina un dels equips que formen part de la cursa.

El recorregut és circular i està dividit en 10 trams que passen per camins de ronda de la Costa Brava entre la platja de Castell de Palamós i la platja de Pals, així com per corriols interiors i de les Gavarres. Els equips podran fer relleus en els diferents punts de control, però sempre hi haurà d’haver com a mínim quatre membres en marxa. El recorregut es pot fer corrent o caminant i es preveu que els primers classificats aconsegueixin acabar la cursa en un termini d’unes vuit hores, mentre que els darrers podrien arribar a Palafrugell l’endemà diumenge a les dues de la tarda.

Aquest any, com a novetat, el cronometratge es farà per GPS. Cada equip disposarà d'un tracker que haurà d'estar sempre en mans dels membres de l'equip que estiguin en cursa. Als punts de control serà imprescindible passar el tracker als companys que facin el relleu. D’aquesta manera es podrà fer un seguiment en directe de la cursa sabent en cada moment en quin punt del recorregut es troba cada equip. L’evolució dels equips es podrà seguir en directe des del web.

Amb tot, El Gerió Digital també forma part de la solidaritat d'aquest esdeveniment esportiu i és un els patrocinadors de l'equip Trail Empordà, format per Oriol d'Armengol, Feli Cabas, Joan Riera, Iu Calvó, Irene Montblanc, Lluís Martínez, Sara Torres i Lobo Escobar.

Més d'1,5 MEUR en vuit anys

La primera edició de l’Oncotrail es va celebrar l’any 2013 i des d’aleshores el nombre d’equips participants i de donatius ha crescut de manera espectacular, passant dels 45 equips i 57.850 euros d’aquell primer any, als 318 equips d’aquesta edició, en la qual ja es porten recaptats més de 360.000 euros, si bé la plataforma de donatius encara continua oberta.

Els diners es recapten a través de les aportacions solidàries dels equips, que han de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder-hi participar, si bé són molts els que depassen amb escreix aquesta quantitat. En total, en les vuit edicions celebrades fins ara s’ha recaptat més d’un milió i mig d’euros), sense comptar els donatius d’aquesta edició.

Els donatius es destinen principalment a cobrir necessitats dels hospitals gironins a les quals d’administració no pot arribar, com ara la renovació de llits o butaques per a les sales de quimioteràpia i plantes d'hospitalització, però també es dedica una part a la investigació de la malaltia dins de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Girona i una altra als serveis que ofereix la mateixa Fundació Oncolliga per tal de millorar la qualitat de vida dels malalts: suport psicològic, estètica oncològica integral, banc de perruques, grups de gimnàs i marxa nòrdica, préstec de material, fisioteràpia a domicili, drenatge limfàtic o llar-residència per a afectats i familiars.