Elena i Verge condemnen l'apunyalament a un jove a Santa Coloma de Farners

La consellera d'Igualtat ha assegurat que "la principal amenaça terrorista al món és l'extrema dreta"

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, han condemnat l'apunyalament a Santa Coloma de Farners (Selva) durant la Festa Major de la ciutat, que els Mossos d'Esquadra investiguen com un delicte d'odi.

Verge ha denunciat que els discursos d'odi són la legitimació de les agressions" i ha afirmat que "la principal amenaça terrorista al món avui és l'extrema dreta". Elena ha assegurat que la conselleria que dirigeix i la policia catalana no deixaran "passar ni un" delicte d'odi.

De moment, hi ha tres detinguts per l'agressió, que es va fer arma blanca al voltant del carrer Salvador Espriu la matinada del dissabte. L'agressor seria un home vinculat amb grups nazis, mentre que la víctima és un noi de 25 anys d'origen senegalès i veí d'Arbúcies.

Els fets van passar a les 3:20h del dissabte quan la policia catalana va rebre l'avís que una persona havia resultat ferida per arma blanca al carrer Salvador Espriu, fora del recinte on es celebraven els concerts de les festes. Poques hores més tard van procedir a la detenció d'una persona que estava relacionada amb la ganivetada però no era l'autor material.

A partir d'allà es va seguir amb la investigació mentre que, des de l'Ajuntament, es va publicar un comunicat condemnant els fets. Segons assenyalava el consistori, tot plegat "es tracta de fets delictius que no tenen res a veure amb la celebració de la Festa Major que viu la ciutat aquests dies i que són objecte d'investigació per part dels Mossos d'Esquadra", i reiteraven la seva condemna a "qualsevol acte de violència i desitgem la recuperació de la persona afectada".

La investigació a hores d'ara encara segueix oberta. A primera hora d'aquesta tarda els Mossos han informat que s'ha procedit a la detenció d'una tercera persona que estaria relacionada amb l'apunyalament.