Primera enfarinada de tardor a les cotes altes del Pirineu gironí

La precipitació d'ahir va anar acompanyada d'una davallada de la temperatura

Només ha fet falta que passés un dia de tardor perquè la neu torni a fer acte de presència a les cotes més altes del Pirineu gironí. La precipitació d'ahir va anar acompanyada d'una important davallada de temperatures que ha deixat enfarinats alguns cims propers a les estacions de Núria i de Vallter2000.

Les càmeres situades en aquests punts així en deixaven testimoni a primera hora d'avui, després que la passada nit s'han assolit registres de 0,5 graus a Ulldeter (2.410 metres) o els 2,6ºC a la Vall de Núria (1.971 metres). Algunes de les muntanyes que han aparegut enfarinades són Bastiments (2.881 m), Noufonts (2.851 m) o el Pic d'Eina (2.789 m), entre d'altres.

Per avui el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) no ha previst que hi hagin més precipitacions, almenys com les registrades ahir, tot i que de cara a la tarda es podria escapar alguna gotellada pel Ripollès. Les temperatures seguiran baixes, un pèl més del que és habitual per aquesta època de l'any, i es mantindran així fins a ben bé la meitat de la setmana vinent.