Avís per pluges intenses aquesta tarda que afectarien part de Girona

Es poden registrar més de 20 litres en 30 minuts en algunes comarques

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís per pluges intenses a partir d'aquest migdia i fins al vespre que podria afectar part de la demarcació de Girona, més concretament les comarques del Ripollès, Garrotxa, Pla de l'Estany i Alt Empordà. En concret es poden registrar xàfecs acompanyats de tempestes amb registres de més de 20 litres per metre quadrat en mitja hora.

Pel que fa a les pluges registrades al llarg d'ahir a la nit i aquesta matinada no s'han concentrat en gran mesura a la província de Girona però si que han deixat registres importants en alguns punts de les comarques gironines com ara els 72,3 litres per metre quadrat recollits en 24 hores a les Lloses (Ripollès), com també els 51,1 litres a Sant Pau de Segúries o els 45,5 litres a Banyoles (Pla de l'Estany). La Garrotxa també ha obtingut precipitacions importants amb els 43 litres a Batet de la Serra o bé els 40,9 litres per metre quadrat a Olot.

Pel que fa als serveis protagonitzats pels Bombers de la Generalitat al llarg d'ahir i aquesta matinada es atendre fins a 30 trucades al telèfon d'emergències 112 alertant d'inundacions de baixos i aparcaments o la caiguda de branques. En el conjunt global de Catalunya els Bombers van treballar en un total de 310 avisos.