Darnius proposa la biomassa forestal com a recurs clau per al model energètic

S'ha organitzat una xerrada sobre la biomassa forestal i una visita a la planta de Forestal Empordà

L’Ajuntament de Darnius (Alt Empordà) i el Consorci Salines Bassegoda organitzen dues activitats per difondre la biomassa forestal com a recurs energètic sostenible i determinant per a l’adaptació de les àrees rurals al canvi climàtic. Així, en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, i amb la col·laboració de la Diputació de Girona i de l’empresa Forestal Empordà, s’han organitzat dues activitats:

Una xerrada titulada “La biomassa dels nostres boscos. Element clau en el context de canvi climàtic”, a càrrec de l’enginyera de la Diputació de Girona Remei Aldrich, el proper dijous, 29 de setembre, a les set de la tarda, a la Sala la Concòrdia de Darnius i una jornada de portes obertes a la planta de biomassa de Forestal Empordà, també a Darnius, el dissabte, 1 d’octubre, a partir de les deu del matí, i fins a la una de la tarda, amb visita guiada cada hora.

Del 26 al 30 de setembre de 2022 s’inicia una campanya a tot Europa per conscienciar la societat de la necessitat d'implementar el nou model energètic basat en eficiència energètica, producció d'energia d'origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model.

Compta amb el suport de l'ICAEN, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, la Diputació de Lleida i la Diputació de Girona per a informar, sensibilitzar i promoure actuacions com la rehabilitació energètica dels edificis, la producció d'energia a partir de fonts renovables amb projectes d'autoconsum o de comunitats energètiques locals o la mobilitat sostenible eficient i elèctrica.