Arbúcies inicia un nou curs del taller de memòria per a persones majors de 60 anys

L'objectiu és l'estimulació cognitiva per a preservar les capacitats i habilitats mentals

Arbúcies (Selva) ha donat inici aquesta setmana un nou curs del taller de memòria, que enguany compleix 10 anys. El taller de memòria, realitzat pel Centre de logopèdia i psicologia Espill d’Arbúcies, és un espai de trobada de gent major de 60 anys on es fan activitats d’estimulació cognitiva, per tal d’afavorir la preservació de les capacitats i habilitats que amb l’edat es van deteriorant.

En aquesta desena edició s’ha incorporat un nou grup que es coordina des del CAP a través de la referent de benestar emocional i comunitari i que se suma als dos grups ja existents. En aquest espai, es treballa tant la memòria com altres funcions executives com són l’atenció, el raonament, el llenguatge... i també es fan activitats per a treballar la motricitat fina i la creativitat. A més, sempre hi ha moments per a poder explicar vivències i per a intercanviar opinions.

Aquest projecte busca fer un treball amb les persones grans del poble, per poder prevenir i retardar aquest deteriorament cognitiu que en major o menor mesura totes les persones experimentem amb l’edat.

El regidor d’Atenció a les Persones, Jaume Salmeron, explica que s’està treballant amb l’estructuració d’un nou espai de prevenció de la depressió que afecta, sobretot, a la gent gran que viu sola. “L’experiència del taller de memòria és molt positiva i ens ha permès socialitzar persones amb necessitats de treball cognitiu”, conclou Salmeron.