Palamós compra un quart pis per a situacions d'emergència habitacional

El consistori ja treballa en la compra d'un cinquè

L'Àrea d'Habitatge de l'Ajuntament de Palamós (Baix Empordà) està ultimant els acords mitjançant els quals el municipi podrà disposar d’un quart pis destinat a aquelles situacions d’emergència habitacional o situacions en risc d’exclusió social.

Aquesta setmana s’adoptarà el decret pel qual el consistori adquirirà el pis en propietat i, finalment, es podrà signar davant notari. La compra d’aquest habitatge és possible gràcies als seus propietaris, qui van prioritzar oferir-lo a l’ajuntament per a destinar-lo únicament a usos socials.

El pis, situat al barri vell de Palamós, té una superfície útil de 41,28 metres quadrats i compta amb dues habitacions, sala d’estar, cuina i bany. Una vegada signat davant notari, s’iniciaran les tasques de condicionament i instal·lació de l’equipament i mobiliari necessari, amb l’objectiu de poder disposar-ne el més aviat possible.

Amb aquest, ja seran tres els habitatges adquirits en propietat per l’Ajuntament de Palamós, més un quart, cedit en conveni per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. L’objectiu de l’Ajuntament de Palamós és seguir treballant per trobar oportunitats d’habitatges que puguin donar sortida, d’una banda, a les emergències sobrevingudes de famílies del municipi, com també per a situacions en risc d’exclusió social.

Part de l’import de l’adquisició d’aquest tercer pis, ha estat subvencionat per la Diputació de Girona, en el marc de la Convocatòria 2022 de subvencions als ajuntaments per a l’adquisició d’habitatges destinats a polítiques socials.

Un cinquè pis a la vista

Avui dimarts a la tarda, el Ple municipal del mes de setembre de l’Ajuntament de Palamós portarà a aprovació una partida pressupostària la qual permetrà ofertar per a adquirir un cinquè pis, situat a la zona de l’Hospital, mitjançant dret a tempteig i retracte, i que se sumarà als tres pisos en propietat del consistori, més el pis cedit per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.