Els Bombers participen en tres rescats d'excursionistes a Setcases i Alp

En total s'han registrat fins a tres persones ferides de diversa consideració

Els Bombers de la Generalitat han treballat avui en tres rescats a excursionistes que han resultat ferits en el transcurs de tres rutes per les comarques gironines. El primer d'ells ha tingut lloc a les 12:48 al terme municipal de Setcases (Ripollès).

Segons relaten des del Cos, els fets han succeït al Gra de Fajol Petit quan un home ha patit una relliscada i ha rebut un cop a les costelles. Efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) hi han anat amb helicòpter i l’han rescatat. D'allà se l’ha traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona.

L'altre actuació ha passat a les 13:28h a Alp (Cerdanya) a prop de la carretera N-260 en el punt quilomètric 158, quan un home ha avisat mitjançant una trucada al 112 que la seva parella, una dona de 72 anys, ha patit una caiguda a una zona boscosa no accessible, i que ell ha hagut de desplaçar-se fins trobar cobertura. Una dotació terrestre del parc de bombers voluntaris d’Alp ha pogut accedir a l’indret i ha dut la dona fins on s’esperava l’ambulància perquè l'atengués de les ferides.

El tercer i darrer rescat també ha tingut lloc a Setcases, a les 13:59h, més concretament al Pla de Coma Ermada. Allà, una dona de 45 anys s’ha regirat un turmell i no ha pogut seguir caminant. Efectius del GRAE hi han anat amb l’helicòpter i se l’ha extret de l’indret. Se l’ha traslladat fins al parc de bombers d’Olot, on l’esperava l’ambulància que l'ha atèss