Jutgen un acusat d'intentar matar un veí de Girona assestant-li un cop de matxet al cap

La fiscalia retira l'acusació contra un segon processat perquè la víctima l'exculpa i nega que fos un dels assaltants

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un acusat que s'enfronta a 20 anys i mig de presó i multes de 1.680 euros per robar dos cops un veí del mateix edifici de la ciutat i intentar-lo matar d'un cop de matxet al cap.

Segons l'escrit d'acusació de la fiscalia, el primer assalt va ser a les tres de la tarda del 27 de novembre del 2017 quan l'acusat, i tres persones no identificades, van entrar a casa de la víctima i li van robar una cadena d'or. La tarda del mateix dia hi va haver un nou enfrontament.

La víctima ha explicat que el processat el va perseguir matxet en mà i que només va tenir temps de posar el braç per defensar-se: "M'hauria matat". La fiscal ha retirat l'acusació d'un segon processat perquè la víctima l'ha exculpat.

La víctima ha explicat al judici, que s'ha fet a la secció tercera, que coneixia l'acusat de vista perquè vivien al mateix edifici, situat al carrer Puigneulós de Girona. Segons el seu relat, cap a les tres de la tarda del 27 de novembre del 2017 estava descansant al seu pis quan va sentir com colpejaven amb insistència a la porta. Ell no va obrir però sí que ho va fer un altre home que hi havia en aquell moment a l'habitatge.

L'home ha explicat que quatre persones, una d'elles l'acusat, van irrompre al pis amb l'excusa de buscar un gos que no trobaven i van anar fins a l'habitació on era ell. Aleshores, el van colpejar i empentar i li van arrancar una cadena d'or que duia penjada al coll. Després, els assaltants van marxar del pis.

Tres hores més tard, un germà de la víctima va arribar a l'immoble per visitar-lo perquè li havia explicat per telèfon que havien entrat a robar a casa. L'home ha concretat que tenia problemes de mobilitat perquè estava convalescent arran d'un ingrés hospitalari. Quan el germà estava al portal de l'edifici es va creuar amb l'acusat i van començar a discutir perquè no el volia deixar pujar. Llavors, ha continuat exposant la víctima, va baixar a veure què passava i va continuar l'enfrontament. Segons ha dit, el processat el va tornar a agredir i li va robar el mòbil.

Després, el jove va pujar a casa seva i va tornar a baixar armat amb una mena de matxet: "Una eina corbada que s'utilitza al camp". La víctima ha explicat que els va començar a perseguir llançant-los cops de matxet. El seu germà va poder esquivar l'atac però ell no. Segons ha exposat, li va assestar un únic cop dirigit "al coll" però va poder posar el braç per defensar-se. Arran de l'atac, va patir una ferida oberta de 15 centímetres al cap i una ferida oberta a l'avantbraç esquerre.

Dies després dels fets, el 15 de desembre, la víctima ha explicat que es va tornar a trobar l'acusat pel barri i li va dir "la pròxima vegada et mataré". Per aquests fets, la fiscalia l'acusa d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa amb abús de superioritat, dos delictes de robatori amb violència en casa habitada, dos delictes lleus de maltractament d'obra, un delicte de tinença d'armes prohibides i un delicte lleu d'amenaces. Sol·licita 20 anys i mig de presó i multes de 1.680 euros.

La defensa del processat sosté que no hi ha suficients indicis que acreditin que l'acusat és l'autor dels fets perquè al mateix pis hi vivien dues persones que tenen exactament el mateix nom i cognom i la víctima i els testimonis no sempre el van poder identificar en rodes de reconeixement. Per això, demana l'absolució.

La fiscal ha retirat l'acusació contra un segon processat, que s'enfrontava a 4 anys i mig de presó i 480 euros de multa per haver participat presumptament en el primer robatori perquè la víctima l'ha exculpat. El judici ha quedat vist per a sentència.