Els caçadors gironins aproven tornar a caçar després de l'acord per a la comunicació de les batudes

Es comunicaran les que es facin en espais públics, però no les dels espais privats amb acord de la propietat

Els caçadors gironins han aprovat aquest divendres per majoria absoluta tornar a caçar després que ahir el Departament d'Acció Climàtica, la Federació Catalana de Caça i l'Agrupació de Societats de Caçadors i Pescadors de Catalunya arribessin a un principi d'acord sobre la comunicació de les batudes.

Aquest era el principal escull pel qual els caçadors catalans van decidir no sortir a caçar el primer dia de la temporada, el 4 de setembre. El vicepresident territorial de Girona de la Federació, Joan Espona, ha explicat que a l'assemblea celebrada avui hi havia dues posicions força enfrontades, però que finalment el debat ha estat "positiu" i s'ha aprovat tornar a caçar un cop surti al DOGC la modificació sobre les comunicacions.

Ahir, les diferents parts van acordar que els caçadors comunicarien les batudes en espais públics, però no en espais privats on ja comptaven amb l'acord dels propietaris, una superfície que representa gairebé el 80% del país. El pacte s'havia de sotmetre a la votació dels caçadors a les diferents delegacions, tal com ha fet avui la de Girona, on la proposta s'ha aprovat per majoria absoluta.