El Festival In-somni arriba als 10 anys amb un nou escenari i el doble d'aforament

El 85% dels artistes del cartell presenten disc o espectacle inèdit

El Festival In-somni arribarà, del 20 d'abril al 4 de maig, a la desena edició. Tot i ser un festival itinerant l'organització destaca que el centre del projecte és Girona, motiu pel qual s'han plantejat diversos canvis per consolidar-lo.

L'edició d'aquest 2013 es traslladarà des dels Jardins Fora Muralla -on fa cinc anys que se celebra el festival- fins a la zona de la Copa. El canvi d'ubicació, segons destaca l'organització, permetrà un salt qualitatiu en els grups programats -que necessiten infraestructures més grosses- i augmentarà l'aforament disponible fins a 1.000 persones.

El director del Festival In-somni, Jaume Massaguer, ha explicat que els 1.500 metres quadrats de la nova ubicació ajudaran a adaptar-se a les demandes del públic i permetran que el festival pugui créixer els propers anys. L'organització ha venut fins al moment un 30% de les entrades disponibles.

L'organització disposa d'un pressupost de 88.500 euros. L'Ajuntament de Girona n'aportarà 20.000 perquè creu que "l'ambició del festival casa amb l'ambició de la ciutat, pel que fa als festivals de música" explica l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

Cinc dies de música

Entre el 30 d'abril i el 4 de maig s'han programat cinc jornades temàtiques de rumba-rock, indie-pop, electrònica, mestissatge i rock.

Durant la primera jornada, centrada en la rumba-rock, els assistents podran escoltar La troba Kung-fu- que presentarà el seu tercer treball-, Muchachito -que portarà un nou espectacle- i The Blackiss. L'1 de maig Joan Dausà i els Tipus d'interès compartiran escenari amb Furguson i Stay. Aquest dia l'entrada serà gratuïta si l'assistent porta un producte per al Banc d'Aliments o fa una donació.

La nit d'electrònica l'encapçalarà The Zombie Kids acompanyats de djs de l'Escola Eumes de Girona, que col·labora per primer cop amb el festival. Durant la jornada dedicada al mestissatge hi haurà Bongo Botrako, el grup Canteca de Macao -que celebra el seu desè aniversari- i Zulú 9.30.

L'últim dia, dedicat al rock, Loquillo actuarà a Girona després de sis anys sense fer-ho. També tocaran Xevi Pigem i Toni Beiro, en una nit programada en col·laboració amb El Mini Festival d'Olot.