Kulturale, el nou centre d'oci i cultura de Figueres

L'espai compta amb una sala d'exposicions, bar i escenari per a concerts

Figueres comptarà a partir del 19 d'abril amb un nou local que tindrà per objectiu convertir-se en el nou punt de trobada cultural i d'oci a l'Alt Empordà. Kulturale, propietat del guionista, escriptor i periodista, Jair Domínguez, és una atrevida aposta que condensarà en un sol edifici les funcions de bar, pub, sala de concerts, sala d'exposicions i restaurant.

Segons Domínguez, "Kulturale és un local que, en definitiva, aglutina les meves dues grans passions, l'art i la beguda. Un lloc que en principi no existeix en aquesta zona de l'Alt Empordà", ha explicat en declaracions a AraGirona.cat.

El nou local tindrà per objectiu mantenir fora del seu circuit la música comercial, "aquí que ningú esperi escoltar reaggeton ni a Shakira, només posarem música que ens agradi, no obeïm a modes ni responem a pressions externes", apunta el propietari.

Precisament la música serà un dels punts forts de Kulturale. El nou espai està obert a qualsevol grup que s'inicií i vulgui actuar en directe. Per a fer-ho només li caldrà enviar una maqueta als seus responsables. "Hi pot tocar qualsevol, des d'un quartet de corda, grups de Blues o un duet de baix i bateria. El que ens importa és la qualitat", explica Domínguez.

La zona escollida és un petit escenari ubicat a la planta baixa, molt a prop del bar. Les seves dimensions, molt reduïdes, s'han delimitat intentant imitar l'estètica dels clubs de Jazz dels anys 30 nord-americans, "quan es produïa aquell ambient de germanor, amb el públic molt a prop dels músics". Al pis superior s'hi troba una sala d'exposicions on s'hi portaran a terme tota mena d'actes que, curiosament, compta amb dues àmplies obertures que permeten visualitzar el bar i l'escenari. També s'ha adequat una terrassa que es podrà utilitzar com espai reservat per a grups o a nivell individual si així es prefereix.
 

El restaurant

Kulturale comptarà amb un restaurant que obrirà les nits. En ell s'hi podran trobar plats típics de la gastronomia catalana com també aconseguir una hamburguesa les tres de la matinada, passant per unes ostres.

L'edifici es troba al carrer progrés número 25, just darrera l'estació del tren de Figueres. Les instal·lacions eren antigament una cooperativa fundada a principis del segle passat on s'hi celebraven nombroses activitats i era punt de trobada habitual entre els figuerencs. "Volem mantenir i respectar aquest esperit d'aleshores, que hi hagi un ambient cultural, gent inquieta i amb l'objectiu de revitalitzar el concepte de "club privat" sense arribar a ser-ho, obrint-lo a tothom", apunta Jair Domínguez.

Visita els racons del Kulturale a la galeria d'imatges.