Unió de Pagesos també està en contra de prohibir camions a l'N-II

El sindicat alerta que els vehicles de transport de bestiar, pinso, farratges o llet no podran fer arribar els productes imprescindibles

El sindicat d'Unió de Pagesos ha denunciat que la prohibició del pas de camions de quatre o més eixos per l'N-II a les comarques gironines perjudicarà les explotacions agràries dels municipis de l'entorn d'aquesta carretera, especialment les de la pagesia de Bàscara (Alt Empordà), una localitat on la prohibició de la circulació de vehicles pesants és total i no admet excepcions, segons puntualitza el sindicat.

Unió de Pagesos alerta que els camions de transport de bestiar, pinso, farratges o de llet, entre altres, no podran fer arribar els productes imprescindibles a les explotacions agràries "si no es consideren excepcions a aquesta prohibició". En aquest sentit, Unió de Pagesos recorda que actualment no hi ha cap altre pont en condicions que travessi el riu Fluvià des de Besalú fins a Torroella de Fluvià.

El sindicat demana que s'exceptuï la prohibició dels vehicles amb inputs o productes agraris de precedència i amb destí a les explotacions agràries, així com que s'identifiquin visualment els camions que compleixin aquestes condicions per tal de no pertorbar el funcionament de la zona. Unió de Pagesos considera que la prohibició de la circulació de vehicles pesants per aquest tram de la N-II "no resol en absolut el greu problema de la política de mobilitat que durant molts anys han portat a terme els governs de l'Estat".

El sindicat, juntament amb les organitzacions del sector del transport, es dirigiran als departaments d'Agricultura i de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per tal que facin les gestions necessàries per resoldre aquesta situació.