El Girona FC visita Santander sense Jandro

El de Mieres estarà entre quatre i sis setmanes de baixa per un trencament fibril•lar a la cuixa dreta

Amb vuit punts de marge dins la zona de promoció el Girona visita El Sardinero (18:00 hores, Esport 3) sense Jandro, que dimecres passat va haver de retirar-se abans d’hora de la sessió preparatòria a Navata al notar una forta estrebada després de llançar un penal. Totes les alarmes van saltar quan Moisés Hurtado i Jose se’l van endur en braços del camp d’entrenament, i els gestos de dolor del de Mieres feien témer el pitjor.

La prova mèdica definitiva de dijous va confirmar la mala notícia: el ‘director d’orquestra’ del conjunt blanc-i-vermell pateix un trencament fibril·lar a la inserció del recte de la cama dreta, que el deixarà fora de combat entre quatre i sis setmanes. Una notícia francament dolenta, que podria haver estat pitjor perquè des del cos tècnic es va arribar a contemplar la possibilitat que s’hagués “estripat el tendó, cosa que implicaria passar pel quiròfan amb un temps aproximat de baixa de tres mesos”. Així ho va explicar Rubi en la roda de premsa d’ahir divendres abans de pujar al bus direcció Aeroport del Prat, des d’on van volar cap a terres càntabres.   

Felipe, Eloi o Bordas podrien substituir-lo 

Jandro ja va perdre’s el partit de la setmana passada davant el Múrcia a casa per una infecció a les vies urinàries, i l’encarregat de substituir-lo en la zona de creació va ser Felipe Sanchón, que va estar magistral en assumir la responsabilitat de liderar l’equip cap al 5-2 definitiu (un gol i dos penals forçats). El menut davanter barceloní podria tornar a sortir com a mitja punta, tot i que Rubi va reconèixer que també té en ment les opcions d’Eloi Amagat i Gerard Bordas.

En tot cas, tot i lamentar la pèrdua del jugador més desequilibrant de la plantilla -“el número u quan l’equip té la pilota”- el míster segueix confiant “al màxim” amb els actius disponibles per “anar intentant, com sempre, salvar obstacles amb els jugadors que tenim”.

Toni Moral tampoc viatja amb l’equip

El quart futbolista amb característiques per jugar en aquesta posició és Toni Moral, que no acaba d’arrencar tot i el gran gol que va fer la setmana passada a casa i que ara es veu afectat per una contractura muscular que arrossega, justament, des del partit de diumenge. Rubi va confessar que l’extrem de Terrassa està “molt afectat” perquè “té ganes de jugar i veu que una setmana pot i l’altra torna a quedar fora”.

Tot i això, “el més normal” segons el tècnic és que la setmana que ve torni a la convocatòria, i que la decisió de marxar sense ell cap a Santander és “perquè creiem que sacrificar-lo un partit l’ajudarà a fer net del tot”. Els altres tres que no han viatjat són els lesionats de llarga durada Benja, Garmendia i Chus Herrero.

Un bon Racing en plena cursa per la permanència

La setmana passada els càntabres van sortir de la zona de descens després de 5 mesos i 19 jornades al pou de la classificació. La victòria a domicili front l’Alcorcón, en aquest fortí gairebé inexpugnable en el que s’ha convertit l’Estadi de Santo Domingo (0-1), sumat a l’empat de fa dues setmanes a El Sardinero davant l’Elx (0-0), i a la dada de només una derrota en els últims cinc partits indiquen que aquest Racing va en ascens i que pensa lluitar amb ungles i dents fins el final. “És un equip de la part baixa circumstancial”, va explicitar Rubi, a fi d’exposar que l’adaptació a Segona després d’un descens “és difícil”, però que ara ja veuen la llum a final del túnel i per això “és el pitjor moment per agafar-los, aquesta és la realitat”.

Per al tècnic gironí les principals armes d’aquest Racing que dirigeix Alejandro Menéndez són “la velocitat i la qualitat al davant”. L’entrenador gironí va qualificar a Koné, Jairo i Gay Assulin de ser “els més ràpids de la categoria”, i als centrecampistes Ferreiro i Juanmi com a “dos jugadors de molta elaboració en el joc, d’última passada”. També va voler advertir del perill en punta de Quini i Andrija Kaluderovic, dos homes “referència, que tenen gol”. Amb tot, un quadre francament complicat contra qui dominar el partit, perquè també tenen molta velocitat i destresa per sortir al contraatac.  

Sense Dorca ni Saizar

Els ex blanc-i-vermells Albert Dorca i Gaizka Saizar han caigut de la llista per decisió tècnica i veuran el partit des de la grada. De la mateixa manera, el tècnic també ha descartat a Jorge Alonso, Bouazza i Julián Luque. Menéndez, a més, no podrà comptar amb els defensors Goikoetxea i Gonzalo Herrero, tots dos lesionats. Amb tot, baixes destacades que el Girona haurà d’intentar aprofitar per esgarrapar un empat o fins i tot la victòria d’un estadi mític com és El Sardinero. Rubi ho té clar: “el que hem de fer és anar a Santander a guanyar”.
 
FITXA TÈCNICA:
RACING DE SANTANDER:Mario Fernández; Francis, Bocanegra, Martí Crespí, Tiago Pinto; Koné, Héctor Yuste, Andreu, Ferreiro; Quini i Juanmi.
GIRONA FC: Mallo; Jose, Migue, Richy, David García; Tébar, Luso; Juanlu Hens, Felipe, Jofre; Acuña. 
ÀRBITRE: Jorge Figueroa Vázquez (Comitè Andalús).
DIA I HORA: Dissabte, 13 d’abril de 2013, a les 18:00 hores (Esport 3). 
ESTADI: Campos de Sport de El Sardinero.