La Bisbal d'Empordà comença a fer una valoració de danys de la pedregada

Diversos veïns ja han contactat amb les assegurances per arreglar els cotxes i els teulats

Els veïns de la Bisbal d'Empordà han despertat aquest dimecres entre vidres i teules trencades, preparats per començar a valorar les destrosses de la pedregada del dia anterior. Una veïna del municipi ha afirmat que la d'ahir va ser "una pedregada mai vista" que li va foradar el teulat, provocant goteres, i els vidres dels dos cotxes que tenien.

Avui ja ha començat a trucar a les assegurances per resoldre les incidències. Alguns d'ells han tingut la sort de poder arreglar el cotxe avui mateix, però d'altres hauran d'esperar. De fet, els veïns asseguren que els tallers tenen una llista d'espera fins a l'octubre per canviar els vidres.

Per la seva banda, l'Ajuntament de la Bisbal ha anunciat que estudiarà demanar la declaració de zona catastròfica. A banda dels desperfectes a particulars, també s'ha danyat l'edifici del consistori, una escola i el Terracota Museu. Aquest matí molts veïns ja feien cua davant les oficines de les asseguradores per tal de reclamar les compensacions dels danys soferts.

Amb tot, Poma de Girona ha explicat que les plantacions de pomera del Baix Empordà han patit danys, tot i que la utilització de malles anti-pedra ha fet que en aquestes no hi hagi danys significatius. En les no cobertes s'han malmès però falta fer una avaluació acurada.

Pel que fa als danys personals, a banda de la mort de la nena de 20 mesos es van registrar 67 persones ferides de les quals 35 van ser ateses a l'hospital de Palamós i 32 al CAP de la Bisbal, que també va patir desperfectes.

Els motius de consulta van ser ferides per vidres i contusions amb hematomes per impacte de la pedra i els casos més greus es van atendre a l’hospital on es van tractar fractures de canell i de dits, i es van fer cures i sutures. La tempesta amb pedra va causar desperfectes a les claraboies de les onze consultes que té el CAP de La Bisbal d’Empordà i es van portar a terme mesures provisionals per poder garantir l’assistència mèdica, mesures que encara continuen en el dia d’avui.

(Article en redacció, seguirà ampliació)