Investiguen un veí de Llers acusat de maltractar els seus gossos

Es trobaven en un estat lamentable i patien diverses afeccions

Agents del Seprona de la Guàrdia Civil han procedit a denunciar aquesta setmana un veí de Llers (Alt Empordà) de 41 anys acusat d'un suposat delicte de maltractament animal. L'avís el van rebre alertant-los de l'estat de salut de dos gossos, un dels quals patia una afecció ocular i a la pell severa.

Membres de la benemèrita es van presentar al domicili on van constatar que requerien d'assistència veterinària i es trobaven en un lloc sense les condicions sanitàries mínimes. A requeriment dels agents i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Llers es va proporcionar un veterinari que va certificar el greu estat de salut dels animals.

Després de la realització de les gestions pertinents es va procedir a la retirada cautelar dels gossos essent posats a disposició de l'autoritat Judicial, traslladant-los a l'Associació Protectora d'Animals i Plantes de Figueres, on li van aplicar cures per dermatitis al·lèrgica, queratoconjuntivitis, otitis i laringotraqueitis.

Alhora es van instruir diversos expedients per infraccions administratius per no estar identificats cap dels animals i per les males condicions higièniques del lloc on habitaven. Per tot això, els agents del Seprona de Girona han investigat al propietari per un suposat delicte de maltractament animal havent remès les diligències instruïdes al Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Figueres, remetent al seu torn a l'Ajuntament de Llers els expedients administratius incoats.