El FITAG tanca la 22a edició amb 9.200 espectadors i una ocupació del 75%

El festival ha recuperat la plena normalitat amb l'aforament total després de dos anys de limitacions

El festival FITAG ha tancat la seva 22a edició amb un total de 9.200 espectadors i una ocupació que ha fregat el 75%. Des del certamen valoren les xifres com a "molt positives" en relació a l'any passat, quan arran de les restriccions per la covid-19 només van tenir 5.300 espectadors.

L'esdeveniment s'ha celebrat durant cinc dies a Girona, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Sant Gregori, Sant Pere Pescador i Vidreres. A més, els espectacles programats a la sala La Planeta, el Centre Cultural La Mercè i el Pati de les Magnòlies, a la seu de la Generalitat a Girona, han fregat el ple total.

Des del festival asseguren que s'ha "consolidat" com un referent del teatre amateur a escala nacional i internacional. Enguany, hi han participat 29 grups de Catalunya, les Illes Balears, el País Basc, Aragó, Astúries, Castella-la Manxa, Galícia, Navarra, Colòmbia, l'Argentina, el Perú, Ucraïna, Mèxic, Portugal i Suïssa.

A més de Blanes, les companyies de les comarques gironines que hi han actuat són de Sant Gregori, Figueres, Sant Pere Pescador, Arbúcies, Salt, Maçanet de la Selva, Lloret de Mar, Cassà de la Selva i Llançà.

Dels 36 espectacles programats, vint-i-un han estat gratuïts i catorze han tingut un preu de 5 euros (amb entrada reduïda per als socis de l'Associació Girona de Teatre - El Galliner i del GEiEG, i per a les persones més grans de 65 anys). I l'entrada d'un dels espectacles, a càrrec d'un grup de teatre d'Ucraïna, va consistir en un donatiu solidari per a la cultura ucraïnesa.