Tallaran l'N-II a Girona el dissabte al matí per una batuda extraordinària de senglars

El trànsit quedarà interromput de les 6:30h fins a les 9h

El tram de la carretera N-II a seu pas per Girona, coneguda també com la variant de Sant Daniel, quedarà demà interrompuda al trànsit per la celebració d'una batuda extraordinària de senglars en aquella zona.

Més concretament, es prohibirà la circulació de vehicles en tot el tram, des de l’accés de Celrà fins a l'entrada de Fornells de la Selva. La batuda es portarà a terme a la zona del Pla de Can Triola. Es preveu que les afectacions circulatòries comencin al voltant de les 6:30h i finalitzin a les 9:00h.

L'anunci arriba després que aquest dimecres Unió de Pagesos (UP) va instar Acció Climàtica a aconseguir "amb urgència" el consens necessari perquè la temporada de caça major comenci amb normalitat, tenint en compte "la greu situació que suposa la sobrepoblació de senglars".

L'entitat ha obtingut el compromís de la Federació Catalana de Caça i d'Agrupcat per dur a terme les actuacions necessàries quan es detectin danys de senglars en conreus. UP ha traslladat aquesta necessitat de consens a la directora general d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas, en relació amb la crida de la Federació i Agrupcat de no iniciar la temporada de caça major per l'obligació de comunicar les batudes amb antelació prevista a la Resolució de vedes, mesura que consideren "dificulta l'activitat".

UP considera que si no s'aconsegueix aquest consens abans de l'1 de setembre caldria retirar aquest punt de la Resolució de vedes, tal com proposen les entitats de caçadors, perquè "dificulta molt l'activitat", i "és imprescindible establir mesures per facilitar-la, donada la greu situació de sobrepoblació que pateix la pagesia els darrers anys". "Aquesta situació és "especialment greu" a les comarques de Girona, per a les quals l'organització agrària ja ha demanat la declaració immediata de l'emergència cinegètica.