Una urbanització de Llagostera es converteix en un ''restaurant'' per senglars

Els veïns de Selva Brava diuen que el seu barri s'ha convertit en un "femer"

Els veïns de la urbanització Selva Brava de Llagostera (Gironès) estan desesperats per la gran quantitat de senglars que pul·lulen pels seus carrers durant la nit buscant menjar. Recentment aquesta situació s'ha agreujat en dues zones on s'han instal·lat uns nous contenidors intel·ligents i que s'han convertit en la zona de restauració preferida dels animals al trobar-se nombroses bosses de deixalles al terra.

El motiu ve donat que alguns veïns no aconsegueixen fer funcionar els contenidors i deixar les bosses al seu interior, abandonant-les al terra perquè després els senglars les aprofitin cercant menjar durant la nit i matinada. El resultat és que l'endemà els veïns es troben totes les restes escampades pel terra i, segons denuncien, deixant-t'ho tot com un "femer".

Amb tot, els residents de la urbanització reclamen a l'Ajuntament que instal·li unes tanques per privar-ne l'accés als senglars alhora que volen que s'incrementi la freqüència de recollida de les escombraries.

Emergència cinegètica

Precisament ahir Unió de Pagesos (UP) va demanar la declaració d'emergència cinegètica a les comarques gironines per la "plaga" de senglars que pateix. El sindicat va fer la petició a la directora dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Girona i li va reclamar que s'apliqui a les zones crítiques que superen el llindar de vuit porcs per quilòmetre quadrat i que pateixen danys reiterats, tal i com s'estableix al Pla Estratègic del mes de març.

A tall d'exemple, UP assegura que tenen constància que en una sola finca de 8,8 hectàrees a Calonge (Baix Empordà), el cultivador ha capturat, amb autoritzacions extraordinàries, 76 senglars des de mitjan de juny fins a la primera setmana d’agost. "Aquest fet demostra la quantitat ingent de senglars a les comarques de Girona, i sobretot a la zona de les Gavarres", afirmen en un comunicat.