Rigoberta Bandini tanca un Cap Roig Festival que supera els 43.200 espectadors

L'artista catalana encomana la festa al públic en un concert de 'sold out'

Ulleres de sol, faldilla de quadres de col·legiala rebel, mitjons fins a mitja cama i botes. Rigoberta Bandini ha pujat a l'escenari del Festival Jardins de Cap Roig per convertir l'última nit del festival en una festa, amb els seus himnes que transiten entre el pop, l'indie i l'electrònica, i que ja s'han convertit en referents de les noves generacions.

Poc més d'una desena de 'singles' -ella mateixa ja admet que no n'hi ha més- però que han deixat petja, com 'Too many drugs', 'Perra' o els recents 'Ay mamá' i 'Así bailaba'. Rigoberta Bandini ha arribat a Calella de Palafrugell (Baix Empordà) amb entrades exhaurides. El seu concert ha posat la cirereta a un Cap Roig que tanca amb onze 'sold out', més de 43.200 espectadors i arribant al 93% d'ocupació.

L'alter ego de Paula Ribó, en tan sols dos anys ha aconseguit projectar-se com una de les cantants més aplaudides. El seu és un univers musical de quotidianitat, de frase senzilles amb ritmes de pop, indie i electrònica que parlen dels problemes que té la societat avui dia. Des d'aquell 'Too many drugs', que es van convertir en bandes sonores del confinament i la desescalada, fins a la reivindicació de l'empoderament femení amb 'Ay mamá' o el seu èxit més recent, 'Así bailaba', a duo amb Amaia.

Rigoberta Bandini va començar la seva carrera en solitari el 2020 i, fins ara, ha tret una dotzena de 'singles' al mercat. Poden semblar pocs, i ella mateixa ho admet. "No tenim més cançons, ho sento!", és una de les frases que repetia als seus últims concerts.

Però n'hi ha ben bé prou per omplir més d'una hora, com ha demostrat aquesta nit a Cap Roig. Això sí, tenint en compte que també s'hi inclouen versions dels seus temes més famosos en diferents estils. I el públic, cantant dempeus i ballant les seves cançons, demostra que la fórmula Bandini funciona.

A Calella de Palafrugell, la cantant catalana ha saltat a l'escenari, precisament, amb un dels temes que la va projectar dins el panorama musical: 'In Spain we call it soledad'. "Tenia moltes ganes de ser aquí, mai havia cantat en un concert que fos com el menjador de casa meva", ha dit a la platea. "És una nit molt especial, perquè la meitat sou ja família i a amics; i a l'altra, us hi considerem", ha afegit,

I després, acompanyada de la banda, la corista i les tres ballarines (l'una de tenista, l'altra de ballarina de ballet i la tercera, de futbolista) Bandini ha regalat un xou de música, llum i color. Saltant d'un tema a l'altre, l'artista ha fet un repàs a totes les cançons de la seva curta, intensa i accelerada carrera musical.

'Fiesta', 'Cuando tú nazcas', 'Que Cristo baje', 'A todos mis amantes' o 'Julio Iglesias' s'han intercalat amb les seves versions de Sisa ('Qualsevol nit'), Massiel ('La, la, la') i Marisol ('Corazón contento'). Amb el 'Fuck fuck fuck', el concert ja ha pujat d'intensitat, i amb el 'Perra' tots els braços s'han alçat quan un integrant de la banda ha demanat: "Quantes 'perras' han vingut avui a Cap Roig? Hi ha 'perras' o no?"

I com no podia ser d'altra manera, tant aquest com els seus 'hits' més coneguts han aixecat la graderia dempeus. Ja havia començat amb l'encomanadissa de l'estiu 'A ver qué pasa' -aquest cop, en castellà- i cap al final, ha arribat 'Ay mamá'. Aquí, amb la indumentària corresponent (Bandini vestida de blanc, vel i ulleres de sol), coreografia amb les ballarines i la corista, i ensenyant els pits en acabar la cançó.

Per tancar la nit, Bandini ha encadenat el seu últim èxit 'Así bailaba' amb aquell primer 'Too many drugs'. El 'single' creat a duo amb Amaia i inspirat en el tema de 'Los payasos de la tele' ha servit també perquè les ballarines marquessin una coreografia amb el públic. "Cul, batedora i aplaudiments!", han dit, ensenyant-ne els tres passos. I del 'Too many drugs', Bandini n'ha cantada tant l'original com la versió de l'I Love Gigi remix, per acabar una nit de concert que, al seu torn, també ha tancat aquest Cap Roig.

Més de 43.200 espectadors

El concert de Rigoberta Bandini ha tancat aquest dilluns la 22a edició del Cap Roig Festival. El d'aquest any ha estat el certamen de la recuperació, ja sense restriccions, i amb un cartell eclèctic que ha portat dinou actuacions (d'artistes catalans, espanyols i internacionals) a Calella de Palafrugell.

A més de Bandini, per l'escenari de Cap Roig aquest any hi ha passat Sebastián Yatra, Christina Aguilera, Stay Homas, Pablo Alborán, Miki Núñez, Els Pets, Taburete, Raphael, Rosario, Sergio Dalma, Camilo, Mika, Sting, Dani Martín, Joan Dausà i Morat. El festival també ha acollit els espectacles familiars de Xiula i Bye Bye Monstre (dins el ja consolidat Cap Roig Mini).

Organitzat per Clipper's Live i CaixaBank, aquest Cap Roig apaga els focus de l'escenari sumant més de 43.200 espectadors, arribant al 93% d'ocupació i havent penjat el cartell 'Entrades exhaurides' a onze dels concerts.

El director del Cap Roig Festival, Juli Guiu, ha agraït "la gran acollida i confiança del públic, que any rere any recolza les diferents propostes artístiques d'un festival tan eclèctic i variat com aquest". A més, el director també ha subratllat que haver mantingut les gairebé 400 localitats amb què es va ampliar la graderia arran de les restriccions per la covid-19 ha estat "un encert", perquè el públic ha respost.

Guiu ha destacat "l'èxit rotund d'assistència" d'aquest 2022 i ha subratllat que "el gran treball i esforç de tot l'equip", sumat al suport de CaixaBank i dels patrocinadors, contribueixen "a fer créixer el festival i posicionar-lo com un dels esdeveniments d'estiu de referència a nivell internacional".

Per la seva banda, la directora de Comunicació de CaixaBank, Maria Lluïsa Martínez, ha destacat que "l'èxit artístic i d'assistència" d'aquesta edició "referma" el Cap Roig Festival com "un dels certàmens d'estiu de referència a Europa". A més, ha posat en relleu que el festival va en sintonia amb "els valors que representa CaixaBank", perquè "impacta molt positivament en dinamitzar l'economia del territori, l'activitat cultural i la generació de noves oportunitats".