Un gran incendi al sud de França posa en alerta a l'Alt Empordà per l'olor a fum

El foc es troba a Prunyanes, a uns 100 quilòmetres de Figueres

Diverses persones residents a la comarca de l'Alt Empordà s'han llevat aquest dilluns sentint una forta olor de fum. Pensant-se que es podria tractar d'un incendi a les proximitats de casa seva han trucat al 112 per alertar als equips d'emergències. En realitat, es tracta d'un foc que s'ha originat a Prunyanes (Caudiers de Fenollet), que està a uns 80 quilòmetres de la frontera i a uns 100 kms de Figueres.

Els avisos han arribat d'arreu de la comarca ja que la tramuntana que bufa està transportant el fum més enllà de la frontera i fins a Catalunya. El foc es va iniciar ahir a la nit i ja ha cremat més de 110 hectàrees, dirigint-se amb virulència cap al sud mentre 220 bombers treballen per aturar-ne la progressió.

El diari L'Independant parla de "condicions meteorològiques adverses" amb una tramuntana constant de més de 50 quilòmetres per hora. Aquest matí ja s'han pogut incorporar a les tasques els mitjans aeri que intentaran contenir el front que té una amplada de mig quilòmetre.

Hores abans del foc la Prefactura dels Pirineus Orientals va posar en alerta aquesta regió i dues més per l'elevat risc d'incendi.