Controlat l'incendi de les Gavarres que va començar ahir a la tarda

Els Bombers mantenen vuit dotacions a la zona

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat a les 18:53h d'aquest dissabte l'incendi que crema des d'ahir a la tarda al massís de les Gavarres, al Gironès. Segons ha informat el cos, encara hi ha vuit dotacions al lloc.

Aquest mateix dissabte els bombers han remullat la zona per evitar revifades i apagar les soques que havien quedat somortes. L'incendi es va declarar ahir a quarts de sis de la tarda. Hi va haver una tempesta seca damunt del massís, que té més de 30.000 hectàrees de massa forestal contínua, i un llamp va encendre part del bosc situat al Puig d'en Batet, entre el castell de Sant Miquel i el santuari dels Àngels.

Els Bombers van destinar ràpidament més d'una vintena de dotacions -entre terrestres i aèries- per atacar les flames i apagar-les abans que s'estenguessin. Aquest foc va calcinar 0,3 hectàrees, però a la nit, quan els mitjans aeris ja s'havien retirat, hi va haver una revifalla a uns 300 metres del cap d'aquest incendi, que va encendre totes les alarmes.

Les flames, que avançaven cap a la carena, van obligar a tornar a mobilitzar els Bombers. Per intentar frenar-les, van aprofitar una pista forestal per fer de tallafocs. L'incendi s'ha pogut donar per estabilitzat a quarts de quatre de la matinada. Des d'aleshores, una dotzena de dotacions han treballat per evitar que hi hagi revifalles dins el perímetre i que els troncs que han quedat somorts puguin tornar a encendre's.

"Hem estat de sort"

El sotsinspector admet que, en aquest cas, hi ha hagut "sort". "L'impacte va ser a la part alta de la muntanya, i això fa que el foc tingui menys possibilitats de córrer; ha estat un ensurt, però hem estat a temps d'aturar-lo", ha concretat Julià.

Des d'ahir a la tarda, d'ençà que es va declarar l'incendi, va caler evacuar una parella que viu en una masia propera (i que van marxar amb el seu mateix vehicle). També es va haver de tallar la carretera local que creua el massís des de Madremanya fins a la Creueta i, per precaució, es van confinar els veïns del nucli de Bevià.

Provisionalment es parla d'una superfície total afectada de 2 hectàrees.