Revifa l'incendi forestal de les Gavarres i els Bombers envien més dotacions

A les 21h semblava apagat però una hora més tard ha tornat a aparèixer flama

ACTUALITZAT 22:41h | Gir inesperat en l'incendi forestal de les Gavarres que ha tornat a revifar ben entrada la nit després que a les 21h semblava apagat i els Bombers es dedicaven a remullar el perímetre.

A les 22h, quan hi havien 14 dotacions terrestres i els mitjans aeris s'havien retirat, el foc ha tornat a fer acte de presència i s'ha reforçat el nombre de camions sumant-ne dos més als ja existents. Segons informa el Cos, la represa s'ha situat 300 metres més endavant del cap de l'incendi i fa pujar el foc per la carena, per la qual cosa es desconeix si es tracta d'un focus secundari o bé la caiguda d'un altre llamp.

El foc, que provisionalment havia cremat una superfície de 0,3 hectàrees i es trobava proper a un parell de masies, s'ha iniciat a les 17:36h per la caiguda d'un llamp damunt un arbre al Puig d'en Batet, situat entre el castell de Sant Miquel i el santuari dels Àngels, segons ha informat el Cos d'Agents Rurals. Durant la tarda les flames han obligat a evacuar una parella que viu en una masia propera, que ha marxat del lloc amb el seu vehicle.

A les 22:30h els Bombers han demanat la incorporació de quatre dotacions terrestres més per assolir-ne un total de vint. Protecció Civil per la seva banda ha demanat als ciutadans que no s'acostin a la zona i deixin treballar als cossos d'emergències.

Per indicació dels Bombers, i per facilitar les tasques d'extinció, els Mossos han tallat la carretera GIV-6703, que és la que creua part del massís des de la Creueta fins a Madremanya (Gironès).