Troben 1.509 plantes de marihuana en una masia catalogada del segle XVI a Fogars de la Selva

S'han detingut dues persones que, a més, van defraudar 109.000 euros en electricitat

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Santa Coloma de Farners (Selva) van detenir el dia 9 d’agost, dos homes de 24 i 34 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Les detencions són fruit d’una investigació iniciada a principis del mes de juny quan els mossos d’aquesta comissaria van tenir sospites de l’existència d’una plantació de marihuana indoor instal·lada en una masia de Fogars de La Selva.

Arran d’aquests indicis es van fer les indagacions oportunes per comprovar els fets. La investigació va culminar dia 9 d’agost amb una entrada i perquisició per part d’efectius de la Unitat d’Investigació de Santa Coloma de Farners, conjuntament amb efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona.

Durant l’entrada es van detenir els dos llogaters i responsables de la plantació. A les estances interiors de la masia es van localitzar 1.509 plantes de marihuana i tota la infraestructura necessària pel seu cultiu: focus, transformadors, ventiladors, aires condicionats, filtres, extractors, fertilitzants, eines de jardí i sistemes de reg.

A més, també es van intervenir 1.350 grams de cabdells de marihuana envasats i preparats per a la distribució al mercat il·legal. Es dóna la circumstància que la masia, que data dels segles XVI-XVII, té interès arquitectònic i per aquest motiu està inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

La finca també presentava una connexió elèctrica fraudulenta, ja que existia una doble escomesa manipulada i connectada directament a la xarxa elèctrica general. L’energia elèctrica no facturada ascendia gairebé a 109.000 euros.

Els detinguts, a qui no els consten antecedents, van passar el 10 d’agost a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Arenys de Mar, qui n’ha decretat el seu ingrés a presó.