El campionat europeu Dragon Boat de Banyoles deixarà un impacte econòmic de 800.000 euros

Hi haurà unes 1.500 persones que s'allotjaran a Banyoles, Girona i Lloret de Mar

El campionat europeu de nacions Dragon Boat que es farà aquest estiu a Banyoles generarà un impacte econòmic d'uns 800.000 euros al territori gironí. Aquesta és la despesa prevista que faran els participants i el públic en allotjaments, gastronomia i comerç.

De l'1 al 4 de setembre hi competiran 800 atletes de deu països (Alemanya, Espanya, Gran Bretanya, Hongria, Itàlia, Noruega, República Txeca, Suècia, Xipre i Ucraïna com a convidat especial).

Tot i així els organitzadors calculen que hi haurà unes 1.500 persones que es desplaçaran fins a la demarcació gironina per la competició i s'allotjaran en diversos establiments de Banyoles, Girona i Lloret de Mar (Selva).

Competició vinguda d'Ucraïna

La Federació Europea de Dragon Boat organitza cada any un campionat europeu, un any per a les seleccions nacionals de cada país i el següent, obert a tots els clubs europeus. El Campionat de Seleccions Nacionals s’havia de celebrar a Kiiv, però s’ha hagut de cancel·lar per les circumstàncies que viu el país.

Banyoles, entre altres ciutats, es va oferir per ser la seu alternativa de la competició i el recent congrés de la Federació Europea es va acordar apostar per Banyoles, que acollirà la prova del 29 d’agost al 4 de setembre. L’alcalde Miquel Noguer ha destacat “al conèixer la situació d’Ucraïna vam proposar acollir Banyoles l’organització de la prova, desitjant que el malson que viu el país ucraïnès acabi i mostrant tota la nostra solidaritat amb el poble ucraïnès”.

Dragon Boat

El Dragon Boat és encara un esport força desconegut al nostre país, tot i que és un fenomen esportiu i social de caràcter multitudinari a molts altres llocs i es practica a tots els continents. Es considera que actualment és l’esport nàutic que més creix al món i se celebren festivals a les principals capitals mundials.

A Catalunya, Banyoles va ser la pionera en la introducció d’aquest esport. L’any 2012 es va celebrar el primer festival de Dragon Boat i posteriorment s’ha celebrat anualment, exceptuant els anys de pandèmia.