Discoteques i l'Ajuntament de Lloret es reuneixen demà per tractar les punxades a l'oci nocturn

La Fecasarm assegura que els establiments són "totalment segurs"

Representants de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) i les discoteques de Lloret de Mar (Selva) es reuniran demà 3 d'agost amb l'alcalde del municipi, Jaume Dulsat, per abordar la situació de les punxades denunciades a l'entorn de l'oci nocturn aquests darrers dies.

En un comunicat, la patronal de l'oci nocturn vincula aquestes punxades a la submissió química i "fixa el seu origen en l'oci nocturn il·legal que va imperar sense cap mesura de seguretat" durant el tancament de sales durant la pandèmia de la covid-19.

El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha valorat que les discoteques on hi ha hagut punxades "són locals totalment segurs i els casos detectats van ser totalment puntuals, possiblement duts a terme per la mateixa persona".

Ha afegit que, així i tot, tots els establiments afectats han pres mesures per evitar nous casos, entre elles més controls i registres als accessos que, "estan donant els seus fruits ja que han passat més de deu dies des del darrer cas detectat i no s'ha produït cap mes punxada a Lloret de Mar".

La Fecasarm també ha destacat que les discoteques "han col·laborat en tot moment de manera estreta amb els Mossos d'Esquadra i amb la Policia Local, entregant-los totes les gravacions de les càmeres de seguretat de cada una de les nits on s'han produït punxades".

Distintiu de seguretat

La reunió de demà ja estava fixada abans que es denunciessin les punxades per a que els representants de les discoteques exposessin a l'Ajuntament les mesures de seguretat que apliquen avui en dia. En aquest sentit la Fecasarm ha assenyalat que les discoteques afectades per les punxades estan "treballant intensament per tenir al dia la màxima distinció internacional en matèria de seguretat i qualitat" Triple Excellence in Nightlife, que concedeix l'Associació Internacional d'Oci Nocturn. Una de les tres discoteques està renovant aquesta distinció mentre les altres treballen per implementar-la.

Aquesta distinció obliga a l'establiment a tenir "fortes mesures de seguretat" com ara càmeres de videovigilància, vigilants de seguretat, reanimadors cardíacs, tapes pels vasos a disposició dels clients, un alcoholímetre i detectors de metalls, a més de formar als treballadors i tenir un protocol per a evitar agressions sexuals.